Omstridt paragraf er likevel ikke fjernet.
- Trodde denne saken var ferdig

- Jeg synes det er dårlig å gå tilbake på noe man har sagt, sier Odd Nordstoga.

BRÅK: Det ble bråk da regjeringen la fram forslag om endring i åndsverkloven. Musiker Odd Nordstoga er blant dem som har engasjert seg mot forslaget om at opphavretten til et verk går til oppdragsgiveren, istedenfor at kunstneren selv beholder rettighetene. Foto: Tomm W. Christiansen
BRÅK: Det ble bråk da regjeringen la fram forslag om endring i åndsverkloven. Musiker Odd Nordstoga er blant dem som har engasjert seg mot forslaget om at opphavretten til et verk går til oppdragsgiveren, istedenfor at kunstneren selv beholder rettighetene. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En rekke kunstnere tordnet mot regjeringens forslag til ny åndsverklov, da det kom for et år siden. Kunstnerne fryktet at paragraf 71 ville føre til at arbeidsgiveren ville få opphavsretten til verket som ble laget, og ikke kunstneren selv.

Så snudde politikerne: Samarbeidspartiene Høyre, Frp, Venstre og Krf bestemte at den omstridte paragrafen skulle fjernes, ifølge en pressemelding fra Høyre.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer