Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kamelen

Omstridt rappers liv blir film

- Vi skal vise livet hans for det det er, uten sensur, forteller regissøren om å dokumentere livet til rapperen Kamelen.

ROLIG: Nå kommer filmen om rapperens ville liv. Foto: John T. Pedersen
ROLIG: Nå kommer filmen om rapperens ville liv. Foto: John T. Pedersen Vis mer

I løpet av året kommer den helaftens dokumentaren «Si ingenting», om artist Marcus Kabelo Møll Mosele, bedre kjent under artistnavnet Kamelen. Det forteller regissør Rolv Lyssand Bjørø til Dagbladet.

Det var Bergens Tidende som først omtalte filmen.

Laksevåg-rapperen slo gjennom med låta «Si ingenting» i 2015. Den ga han ut mens han var på rømmen fra bergenspolitiet etter at han stakk av midt i et avhør. Til slutt måtte han inn. I mars 2017 slapp han ut av fengsel etter å ha sonet 20 måneder for vold. Kort tid etter slapp han debutalbumet «Ambivalent».

- Det er mye som har skjedd i livet mitt som folk ikke vet noe om. Her kan jeg også vise frem andre sider av meg selv - enten jeg leker med nevøen, rir på en hest eller kjører cross, sier Mosele til Bergens Tidende.

LIGGER NEDE: Videoen viser rapper Kamelen sin DJ-konsert og kamerat Fredrick som blir holdt av en vakt ved utestedet Kick i Kristiansand. Han mener selv at det var et kvelertak. Hendelsen skjedde etter Kamelen-konserten natt til lørdag, som ble avbrutt av politiet etter 20 minutter. Video: Privat Vis mer

Krangler backstage

Bjørø sier dokumentaren vil følge artisten på godt og vondt.

REGISSØR: Rolv Lyssand Bjørø. Foto: Benedicte Aurora Sælensminde Avsnes
REGISSØR: Rolv Lyssand Bjørø. Foto: Benedicte Aurora Sælensminde Avsnes Vis mer

- Vi har fått en unik tilgang, og skal vise livet hans for det det er, uten sensur. Så får folk gjøre seg opp sin egen mening. Vi tar tak i fortida hans, for å forstå den han er i dag. Han er en spennende og karismatisk person, sier han til Dagbladet.

Bjørø avslører at publikum blant annet vil få se en opphetet diskusjon backstage. Her får også Moseles manager Leo Ajkic en viktig rolle.

- Leo spiller en viktig rolle som mentor og støttespiller. En som holder Kamelen litt på rett kjøl. Musikerne stiller høye krav til seg selv, og vi fikk en krangel på kamera der Kamelen var misfornøyd med konserten, og det oppsto en heftig diskusjon. Da gikk Leo inn som mekler, sier han.

Han forteller at det var produksjonsselskapet Goodtime Pictures som tok initiativ til dokumentaren.

- Vi satser på å få den vist på kino. Det skal være en film for alle, ikke bare fansen. Unge mennesker fra 16 til 25 er de som går mest på kino, så vi tror den har stort potensial som kinofilm, sier Bjørø.

- Utypisk norsk

«Si ingenting» skal etter planen være ferdigstilt innen september i år.

- Det er veldig utypisk norsk å leve et liv som Kamelen har levd, og han møter mange fordommer i det norske samfunnet, sier Bjørø.

Det gir rom for interessante problemstillinger, mener han.

- Er det norske samfunnet for stivt? Er det ikke plass til sånne som Kamelen? Må han forandre seg for å imøtekomme oss? Det er mye interessant å utforske.

- En menneskestudie

Bjørø forteller at teamet vil satse stort på festivaler og kino.

- Vi vil vise både det positive og det negative. Det fine med Kamelen er at han er så ærlig. Han står for det han har gjort, og det livet han lever i dag.

Han omtaler filmen som en «menneskestudie».

- Den eldre generasjonen har bare lest overskriftene, og vet nok ingenting om ham. De tar kanskje med seg en del fordommer. Vi vil vise at det er mange sider ved et menneske. Du skal ikke dømme folk før du har blitt kjent med dem, og det kan man bli gjennom denne dokumentaren.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Mosele torsdag.

Hele Norges coronakart