Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Omstridt seermagnet

«Ekspedisjon Robinson» har vært svært omstridt både i Sverige og Danmark. Det toppet seg da en av de svenske deltakerne tok sitt eget liv etter å ha blitt sendt hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av dem blir Robinson

Programmet har fått kritikk fra flere hold. «Kannibal-tv», var merkelappen en kristen dansk organisasjon satte på ekspedisjonen. Den henspilte på metodene deltakerne bruker for å bli kvitt hverandre. En dansk deltaker raserte hotellrommet sitt etter å ha blitt sendt hjem, en svenske var nær ved å dø av nyrebekkenbetennelse, og i mangel på fisk måtte deltakerne spise rotter for å overleve.

Likevel har programmet vært en seermagnet av de sjeldne, både i Sverige og Danmark. På det meste hadde programmet over to millioner seere i Sverige, og ble et av de mest populære underholdningsprogrammene noensinne.

NRK takket i fjor nei til serien fordi den ble for dyr. Hva den norske Robinson-ekspedisjonen koster, vil ikke TV3 ut med. Men den svenske skal ha hatt en prislapp på nærmere 20 millioner kroner.

- Det jeg kan si er at det er TV3s dyreste egenproduksjon noensinne, sier informasjonssjef Ellen Christiansen.

Hun er klar over kritikken, men mener likevel programmet er forsvarlig slik det lages i dag. Og forventningene er høye.

- Seertall spekulerer vi ikke i. Men vi vet jo at «Robinson» har vært en suksess i Sverige og Danmark, og håper selvsagt på gode tall.

De 13 programmene blir sendt i september.