Omstridt smerte-kunstner gjenskaper «Skrik» i Oslo

Marina Abramovic skal hylle Edvard Munch.

TIL NORGE:  Den verdenskjente kunstneren Marina Abramovic kommer til Norge til høsten. Hun ønsker å få med seg Oslos befolkning til en performance-installasjon i Ekebergparken. Foto: Ben Gabbe/Getty Images/AF
TIL NORGE: Den verdenskjente kunstneren Marina Abramovic kommer til Norge til høsten. Hun ønsker å få med seg Oslos befolkning til en performance-installasjon i Ekebergparken. Foto: Ben Gabbe/Getty Images/AF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den verdenskjente performance-kunstneren Marina Abramovic skal gjeste Norge igjen. I august skal 66-åringen hylle Edvard Munchs «Skrik» i Ekebergparken. Det skriver Ekebergparken i en pressemeldig. 

- Vi er stolte av at Marina Abramovic skal skape et stedsspesifikt kunstverk til Ekebergparken, inspirert av dens natur og historie. Ved åpningen av Oslos nye attraksjon og trekkplaster vil totalt 28 kunstnere være representert med unike kunstverk, sier Christian Ringnes, Ekebergparkens initiativtager, i en pressemelding.

Søker personer fra 10-110 år Abramovic, som har serbisk opphav, startet sin karriere på starten av 70-tallet. Hun har bodd i ulike land, og har New York som base.

Abramovic er kjent for å utforske grensene mellom aktør og publikum, og bruker ofte hele kroppen aktivt som lerret i sine verk - gjerne ved å påføre smerte og ofte med nakenhet. Hun blir beskrevet som «performance-kunstens bestemor».

Ifølge Ekebergparken skal den verdenskjente kunstneren lage en hyllest til «Skrik» i Munchs eget landskap. Det sammen med 300 representanter fra hovedstadens befolkning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer