<strong>IKKE TENTE LYS:</strong> I arkivet står det: «Elevene sitter ikke som tente lys på pultene, men konsentrasjonen er det ikke noe i veien med.» Her en ung elev med teksten «Å være kritisk er en svakhet og en styrke» på tavlen i bakgrunnen. Foto: NTB Scanpix
IKKE TENTE LYS: I arkivet står det: «Elevene sitter ikke som tente lys på pultene, men konsentrasjonen er det ikke noe i veien med.» Her en ung elev med teksten «Å være kritisk er en svakhet og en styrke» på tavlen i bakgrunnen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ideer

Omstridt, utskjelt og bejublet: Forsøksgymnaset fyller 50 år

Det går ikke ubemerket hen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag møttes flere hundre tidligere elever og et knippe lærere fra Forsøksgymnaset på Cosmopolite i Oslo, for å feire denne særegne blomsten i norsk skolehistorie.

Få – om noen – norske skoler har fått så mye medieomtale, i form av hyppige lovord – og massiv kritikk.

Var det en eliteskole for barn av velstående foreldre på Oslos vestkant? En skole full av hasjrøykende latsabber? En utklekningsanstalt for anarkister? Eller en playboy-klubb? (Ja, det var faktisk noen som mente det).

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer