Omsvermet Sørensen

GRIMSTAD (Dagbladet): - Sommerferie er noe herk, gliser Reidar Sørensen. Sommeren bruker han til å spille to luringer fra bygda. I kveld er han premiereklar med «Peer Gynt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Reidar Søresen fyker fra Harstad og «Benoni og Rosa» til Grimstad og «Peer Gynt». Han er våt av svette og kjølig kveldsregn når vi treffer ham ved midnatt etter første prøveforestilling med publikum.

- Jeg kunne ikke si nei til denne rollen. Steinbruddet er Norges mest unike scene. Stemningen er magisk og akustikken fantastisk, sier han entusiastisk.

Han ble bokstavelig talt bergtatt da han spilte godseier Ulfheim i Ibsens «Når vi døde våger» på samme scene for to år siden. I velkjent brautende sjarmørstil da som nå.

I slekt

Det er slik vi er vant til å se ham. Med sin store kropp og sitt rufsete utseende er Sørensen nærmest dømt til småbøllete machoroller. Den forlorne løgneren Peer er intet unntak. Ifølge Sørensen kjenner en seg alltid i slekt med Peer Gynt.

- Enhver mann er i slekt med Peer Gynt. Han har hele spekteret: Peer er guttunge, mann, sjarmør og drittsekk, sier han. Når han er ferdig med Peer er det tilbake til Benoni-rollen igjen. Da skal Sørensen på turné med Nordland teater.

- Det er en viss likhet mellom de to rollene. Både Benoni og Peer er to luringer fra bygda, smiler han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer