Omsvermet Sørensen

GRIMSTAD (Dagbladet): - Sommerferie er noe herk, gliser Reidar Sørensen. Sommeren bruker han til å spille to luringer fra bygda. I kveld er han premiereklar med «Peer Gynt».

Reidar Søresen fyker fra Harstad og «Benoni og Rosa» til Grimstad og «Peer Gynt». Han er våt av svette og kjølig kveldsregn når vi treffer ham ved midnatt etter første prøveforestilling med publikum.

- Jeg kunne ikke si nei til denne rollen. Steinbruddet er Norges mest unike scene. Stemningen er magisk og akustikken fantastisk, sier han entusiastisk.

Han ble bokstavelig talt bergtatt da han spilte godseier Ulfheim i Ibsens «Når vi døde våger» på samme scene for to år siden. I velkjent brautende sjarmørstil da som nå.

I slekt

Det er slik vi er vant til å se ham. Med sin store kropp og sitt rufsete utseende er Sørensen nærmest dømt til småbøllete machoroller. Den forlorne løgneren Peer er intet unntak. Ifølge Sørensen kjenner en seg alltid i slekt med Peer Gynt.

- Enhver mann er i slekt med Peer Gynt. Han har hele spekteret: Peer er guttunge, mann, sjarmør og drittsekk, sier han.
Når han er ferdig med Peer er det tilbake til Benoni-rollen igjen. Da skal Sørensen på turné med Nordland teater.

- Det er en viss likhet mellom de to rollene. Både Benoni og Peer er to luringer fra bygda, smiler han.

Velkledd

Til høsten ser vi ham i hovedrollen i Karin Julsruds nye spillefilm. Her får vi se Sørensen fra en annen side. Riktignok er han igjen detektiv, men denne gangen en annen type enn i TV-serien som Jon Michelets forfyllede Thygesen. Nå spiller han en mer urban detektiv som drar ut på bygda i sin røde Jaguar for å oppklare mord.

- Så velkledd har du aldri sett Reidar Sørensen, flirer han.

Filmen har premiere på seinhøsten. Innen den tid har sannsynligvis også Reidar Sørensen tatt ferie.

POPULÆR MANN: </B> -Enhver mann er i slekt med Peer Gynt. Han er guttunge, mann, sjarnmør og drittsekk, mener <B>Reidar Sørensen