Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

On the road again...

Zoom har nok en gang plukket ut noen av landets mest lovende band og dratt dem ut på landeveien. Surferosa, Camaros og The Jessica Fletchers kommer snart til en scene nær deg!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har aldri hatt så bra band før turnéen har starta. Furia og Silver var bra i fjor, men langt fra så «tighte» som disse banda er allerede nå. Man utvikler seg jo mye på en sånn turné, forteller Claes Olsen fra utestedet So What i Oslo, og en av initiativtagerne til Zoom-konsertene.

Morgendagens band

De beste banda fra fjorårets seks Zoom-byer møttes på So What! i Oslo i november. Av de ble Surferosa, Cameros og The Jessica Fletchers plukket ut - som de heldige vinnere av sin egen norges-turné.

- Kan du kort fortelle hva som kjennetegner de tre banda?

- OJ, hva kan jeg si. Camaros er skittenrock med masse sjarm, Jessica Fletchers er engelsk 60-talls beatpop, litt sånn sing-a-long og med gledesspredende låter. Surferrosa er pop-glam med enorm scenepersonlighet. Vokalisten er både skuespiller og musiker på én gang.

Zoom sier selv at de prøver å velge ut band de tror vil slå igjennom. Og i den forbindelse kan vi jo nevne at både Madrugada, Ricochets, Bigbang og Jaga Jazzist er tidligere Zoom-band.

- Dere har sagt at årets turné blir den beste noensinne. Hvorfor tror dere det?

- Vi har utrolig stor tro på alle tre banda, og at det er bra for dem å dra på turné. Vi tror de kan bli noe.

Femårs-jubileum for turnéen

Zoom-konseptet startet på So What i 1996, og det er nå femte gang de drar ut på en større norgesturné. Etterpå er det tradisjon å spille konserter i England, denne gangen blir det bare i London. Med opptredene over atlanteren har tidligere skaffet Zoomerne en ærespris fra selveste Paul McCartney.

- Ja, det er faktisk femårs-jubileum, oppdager Claes mens han teller opp årene de har holdt på.

Banda blir valgt av folk fra utesteder som Hulen i Bergen, Blå Rock i Tromsø og Checkpoint Charlie i Stavanger. I tillegg har Kristin Winsens og Mads Bugge fra NRKPetre vært med å plukke ut de mest lovende.

- Stedene vi besøker variere litt fra år til år, men det er ikke like mange steder i Nord-Norge denne gangen. Det er for dyrt. I stedet besøker vi Fredrikstad og Grimstad, forklarer Claes og trekker også frem konserten under By:Larm i Kristiansand.

Turnerer hele landet

I omtrent en måned skal de tre banda reise landet rundt og avslutte med en bonuskonsert i London. Og her er konsertlista for hjemlandet:

22. februar: Kick i Skien

23. februar: Union i Drammen

27. februar: Blæst i Trondheim

28. februar: Blårock i Tromsø

1. mars: Sinus i Bodø

2. mars: Månen i Fredrikstad

6. mars: Luftslottet i Grimstad

7. mars: Checkpoint Charlie i Stavanger

8. mars: Vaskeriet i Kristiansand

9. mars: Studenthuset i Halden

12. mars: Hulen i Bergen

13. mars: Meieriet i Sogndal

14. mars: Kroa i Volda

15. mars: Tapperiet i Molde

16. mars: Hydranten i Hamar

19. mars: So What! i Oslo

Du kan lese mer om banda og om årets Zoom-turné på hjemmesidene til So What!. Her kan du også lese om prisen fra Paul McCartney.

Du kan også lese mer om banda på hjemmesiden til Surferosa, og på plateselskapenes sider om Camaros og The Jessica Fletchers.

SURFEROSA:</B> Spiller trasha glamrock, og har en vokalist som beskrives som årets store nye scenepersonlighet.
CAMAROS:</B> Band som White Stripes har vist at skitten rock også kan slå an. Zoom-arrangørene håper Camaros kan bli de neste.
THE JESSICA FLETCHERS:</B> Detektivbandet spiller humørfylt 60-tallspop, og varmet nylig opp for The Hives på Rockefeller.
ZOOMER RUNDT IGJEN:</B> Zoom-konseptet startet på So What i Oslo i 1996. Claes Olsen har stor tro på at årets turné-band skal gjøre det stort.
Hele Norges coronakart