Ona for the money

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

  • Billig poeng.
En kjent fyr har skrevet om et fyrtårn som ligger 62 grader 55 minutter nord og 6 grader 35 minutter øst. Hvorfor? Det var her det startet for fem år siden. Hva da? Det kan vi ikke skrive, for da blir det tekstreklame, og den slags tar Ingebrigt Steen Jensen seg av.

Men, noen grader vest i går formiddag var det boklansering i pluss 20 og sol. Her ble det sagt mye over et langbord litt sør ute på brusteinen. 2 minutter øst fant vi et stykke sjokoladekake. Med kokos.

Ingebrigts navn ble nevnt flere ganger av forlagssjef Knut Ola Ulvestad. Samtidig sa hovedpersonen sjøl (selv for våre vestkantlesere) litt, men det meste kan leses i hans bok. Den som ifølge dynamiske kilder allerede er solgt i et opplag på 20000 eksemplarer.

  • Du kan kalle Steen Jensen for mye, men han er opptatt av lagarbeid.
Det er like sikkert som at Dinamo forlagets høstkatalog består av 11 titler som presenteres i en rosa trykksak. En håndveske som de fleste andre norske forlagshus nok rister på hodet av. Kanskje i mangel på egen oppfinnsomhet og designteft? Tja, mellom linjene er det jo innholdet som teller penger.

Uansett. Det var folksomt ute på Lysaker, rett ved gamle Fornebu, av inviterte. Fra Stabæks A-lag, venner, kolleger og oppdragsgivere. Ypperstepressen var der også.

  • Forfatteren var ikke helt uten grunn til stede.
Det samme var NRKs nynorskbabe Ingolf Håkon Teigene. Han leste med malmrøst fra «Ona fyr - for deg som vil lykkes sammen med andre». Det var nesten som å få en liveutgave av pappa...«Brigt over trouble water»...men uten hans djupe skinnstol. Den som for lengst har druknet i bokbadets evige bølger og en ørken av sand (The Vanguards).

For øvrig ville ikke forlaget at Steen Jensen skulle publisere de nevnte linjer, lest av Ingolf H.T. Forlaget hans ville ha dem fjernet. Dette var forfatteren helt enig i, men han ville at ordene skulle trykkes, og så skulle det settes et rødt kryss over siden. Som tenkt, så gjort. Gennialt.

  • Unge Steen Jensen har mye på sitt hjerte.
Det som banker i 2 x 45 minutter hele uka og som er blått og hvitt. For Stabæk og for firmaet som har vunnet både prinsesser og halve Konsumentriket. Boka er ment som en innspill, eller kanskje en hel volley, i en eller annen samfunnsdebatt om lagarbeid, humør, millioner, hardt arbeid, trivsel, drømmer og suksess. Halvbroren har fått en fetter, håper Jensen.

  • I går satt han på trappa og signerte.
Vi sto i kø og fikk et hei. Han var sliten og ventet på kneipp. Han fikk da også servert Vest-Europas største rekesmørbrød, mens nasjonen nå har fått en lærebok for deg. Et hjem for ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer