LOKKER MED GULL:  World of Warcraft er ett av verdens mest utbredte nettspill. Dansk påtalemyndighet mener en 28 år gammel mann har gått alt for langt for å lokke unge gutter med ekstra gull for å avansere i spillet. ILLUSTRASJONSFOTO: AFP/SCANPIX.
LOKKER MED GULL: World of Warcraft er ett av verdens mest utbredte nettspill. Dansk påtalemyndighet mener en 28 år gammel mann har gått alt for langt for å lokke unge gutter med ekstra gull for å avansere i spillet. ILLUSTRASJONSFOTO: AFP/SCANPIX.Vis mer

Onanerte foran webkamera for å få World of Warcraft-gull

Unge gutter i Danmark gikk langt for å avansere i World of Warcraft.

||| (Dagbladet): Den 28 år gamle dansken kom på nettet i kontakt med unge gutter som spilte det populære rollespillet World of Warcraft.

Guttene ønsker gull, som i spillet fungerer som virtuelle penger, og er nødvendig for å kjøpe utstyr, våpen og lignende.

Gull hadde 28-åringen nok av til å dele med dem - mot spesielle ytelser.

Nå står han tiltalt i byretten i København i en av de første sakene i Danmark etter en såkalt grooming-paragraf. Den gir forbud mot å lokke barn til sex.

Norsk straffelov fikk en groooming-paragraf i 2007. I forrige uke ble den første tiltalen tatt ut etter den såkalte «lokkeparagrafen». En 25 år gammel mann fra Hordaland er tiltalt for å forsøkt å lokke to 13 år gamle jenter under dekke av modell-fotografering.

Nakenbilder og web-onaniDansken som nå står for retten skal ifølge tiltalen ha fått minst 25 gutter til å sende nakenbilder av seg selv i bytte mot World of Warcraft-gull. Han er også tiltalt for å lokke guttene til å onanere mens han selv så på via webkamera.

I retten torsdag innrømmet mannen å ha fått noen nakenbilder i bytte, men nektet for å ha spredt bildene videre på nettet.

28-åringen forklarte at bildene var nødvendige for å skille hvem som skulle få hans gull.

- Måtte finne på noe nytt- Den vanskeligste oppgaven jeg lagde, var at guttene skulle stå på hendene langs en vegg.  Den greide alle etter hvert, og da måtte jeg finne  på noe nytt. Først ble de bedt om å sende bilder av seg selv i bar overkropp og seinere helt avkledd, forklarte den groomingtiltalte dansken ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Mannen er også tiltalt for å ha 10 000 bilder og 1 200 videosnutter med barneporno på harddisken på datamaskinen sin. Dommen i saken er ventet neste fredag.

Påtalemyndigheten vil ha 28-åringen dømt til psykiatrisk behandling.