Once Upon a Time in Mexico

Tortilla-western med Johnny Depp i ny strålende posørrolle.

FILM: Det er Johnny Depps år i år. Han stjal showet i «Pirates of the Caribbean», og han gjør det igjen i Robert Rodriguez\' nye Sergio Leone-inspirerte western, «Once Upon a Time in Mexico». Og han har litt av et stjernelag å bryne seg på: Antonio Banderas, Salma Hayek, Mickey Rourke, Willem Dafoe, Rubén Blades m.fl.

Depp spiller CIA-agent som er i Mexico i forbindelse med et planlagt statskupp. Som et selvfølgelig midtpunkt i denne blodstenkte gladvolden er han et syn av en posør; han skifter solbriller i hver scene og har T-skjorter med ironiske logoer, bl.a. «CIA».

Dette er Robert Rodriguez\' tredje film om gitardesperadoen el Mariachi (fløtepusete spilt av Banderas i alle tre), her bare kalt El. Ved siden av den åpenlyse hyllesten til spagettimesteren Leone, ser man også Quentin Tarantinos innflytelse. Her danser man seg begeistret gjennom voldsscene etter voldsscene, like realistisk som i en tegneserie. Revolverduellene dempes bare tidvis av melankolsk gitarklimpring; dette er et Mexico like fargesterkt og klisjéfylt som i turistbrosjyrene.

Det er ingen overdrivelse å si at Rodriguez-signaturen er tydelig, ettersom han har gjort alt selv: manus, regi, klipping, fotografering, musikk m.m.

Produktet framstår som en eneste lang rockvideo, med stilige bilder, flott musikk, masse action - men ingen handling å skrive hjem om.

EL MARIACHI: Gitardesperadoen i Antonio Banderas\' skikkelse er tilbake.