Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Once Upon a Time in the Midlands»

Skuespiller Rhys Ifans alene er verdt hele kinobilletten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Noen filmer treffer deg av litt uforklarlige grunner. Shane Meadows «Once Upon a Time in the Midlands» er av denne typen. Egentlig er ikke dette noen stor film, likevel er det noe ved den som gjør kinoopplevelsen så utrolig bra. Det skyldes nok aller mest skuespillerne, men også det absurde manuset, samt litt fin, gammeldags westernmusikk.

Tittelen er en parafrase over Sergio Leones spaghettiwestern «Once Upon a Time in the West». Bortsett fra musikken, er slektskapet til westernsjangeren her at en outsider inntar et lokalsamfunn og røsker opp i innbyggernes orden.

I denne filmen er det den lille byen Midland som får besøk av en skurkete innbygger fra fortiden. Robert Carlyle spiller Jimmy, som kommer tilbake for å vinne gamlekjæresten Shirleys (Shirley Henderson) hjerte. Dermed må Shirley velge mellom Jimmy og den godslige bilmekanikeren Derek (Rhys Ifans), som hun egentlig har slått seg til ro med.

Dette trekøveret binder filmen sammen på en særdeles underholdende måte. Skuespiller Rhys Ifans (kjent fra «Human Nature») er ubetalelig. Hans blanding av sårbarhet og klønete, men klippefast heltemot, bidrar til å gi karakteren Derek en umiddelbar status som antihelt. Derfor er det ham vi heier på i denne filmen.