Onde bildekk, ninjaer og nakne nonner med pumpehagle

Dette er Dagbladets kultfavoritter fra Cannes.

||| Nå som årets Cannes-festival nærmer seg slutten er det på tide å oppsummere høydepunktene for oss med et bankende hjerte for B-film.

Cannes er nemlig så mye mer enn store stjerner og glamour. I filmbyens kjellere og bakgater ligger en ganske annen verden enn den som møter deg på de røde løperne og i de kvalitetstunge offisielle programmene.


Det er en verden der tusenvis av filmer kjemper om å skaffe finansiering, finne distributører og rett og slett bare bli sett.

Og her er det mye gull for oss som setter like stor pris på et lite overbevisende monster som et dvelende iransk drama om to mennesker på vei bort fra hverandre.

Dette er de tre potensielle kultfilmene Dagbladet har aller mest troa på fra Cannes 2010:


«Rubber»

Et seriemorderbildekk med telekinetiske krefter terroriserer en amerikansk småby.


Ingen blir spart når regissør Quentin Dupieux ruller sin svarte gummimorder gjennom ørkenlandskapet. Hverken småfugler eller menneskehoder.


Stilistisk og parodisk er dette en hyllest til tiden da en rekke livløse objekter fikk liv på det store lerretet. Noe regissør Dupieux har svært god erfaring med.


På slutten av 90-tallet gjorde han, under pseudonymet Mr Ozio, den gule bamsedokka Flat Eric til superstjerne i en rekke Levi's-reklamer med påfølgende hitsingler.

Nå er det altså bildekk som gjelder. «Rubber» var en del av kritikeruken i Cannes, og har fått blandet mottagelse.

Screen Daily trekker paralleller til Steven Spielberg og skriver at regissør Dupieux viser at B-filmer kan være vakre.

Variety er ikke like begeistret og mener den hverken er skummel, morsom eller så smart som den tror den er.

Vi har uansett trua og venter alt i spenning på oppfølgeren filmen visstnok legger opp til.

«Alien vs. Ninja»Romvesener. Mot ninjaer!

Er det tidenes aller beste filmidé?

GRINDEHOUSE: Oppsiktsvekkende spekulative «Nude nuns with big guns».
GRINDEHOUSE: Oppsiktsvekkende spekulative «Nude nuns with big guns». Vis mer

Siden de bevegelige bildene først ble skapt for drøyt hundre år siden, via alle de fantastiske historiene som har forlystet publikum siden, har noen film noen gang hatt et så briljant utgangspunkt som dette?

Tross alt: Ninjaer! Og aliens?!

Sci-Fi-kalkunen «Outlander», som kom for noen år siden, gjorde jo et spenstig forsøk ved å la romvesener slåss med vikinger, men dette er da virkelig to hakk hvassere.

Spørsmålet er vel egentlig bare hvorfor noen ikke har kommet på dette før.

«Nude nuns with big guns»Sint nonne sverger hevn.

Den absurd spekulative tittelen er selvsagt kokt i hop for å tiltrekke seg mest mulig oppmerksomhet, men slik «Snakes on a plane» faktisk handlet om slanger på et fly, handler da også denne Grindhouse-produksjonen om nonner.

Som er nakne.

PUMPEHAGLE: Søster Sarah tar hevn.
PUMPEHAGLE: Søster Sarah tar hevn. Vis mer

Og bevæpnede.

Filmens synopsis taler vel egentlig for seg selv: «Upon taking her vows to become a nun, Sister Sarah is abused, brainwashed and drugged into submission by the corrupt clergy. On the verge of death from a lethal dose of drugs, Sister Sarah receives a message from God telling her to take vengeance on all those who did her wrong».

Ufeilbarlig.

Boblere:
«Spider 3D»: Årets mest cheesy filmplakat? Skumle, store, hårete monstre vil jo alltid være en hit, men med en tagline som «8 legs. 3 dimensions. 1 disaster» er det kanskje begrenset hvor bra det kan bli.

«Dancing ninja»: En gutt med en fortid på barnehjem og en drøm om å bli ninja drar til Hollywood for å finne foreldrene sine. Istedet treffer han David Hasselhoff. Som til alt overmål spiller en fyr som heter Ladouche.

«Tarbosaurus»: T-Rex er allerede brukt opp i «Jurassic Park». Da må man nøye seg med fetteren hans.

CHEESY: Det er morsomt med monstre og 3D altså, men det får kanskje vært måte på?
CHEESY: Det er morsomt med monstre og 3D altså, men det får kanskje vært måte på? Vis mer