KOMMENTARER

Ondets rot

Israels ledere avsporer alt snakk om okkupasjonen og en palestinsk stat; de vil bare snakke om terrorisme og sikkerhet.

"KNIVENES INTIFADA":  På noen få uker er noe sånt som 51 palestinere og ti israelere drept. Her demonstrerer kvinner i Gaza i solidaritet med palestinere i Jerusalem og på Vestbredden. Foto: NTB Scanpix
"KNIVENES INTIFADA": På noen få uker er noe sånt som 51 palestinere og ti israelere drept. Her demonstrerer kvinner i Gaza i solidaritet med palestinere i Jerusalem og på Vestbredden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Igjen ulmer et opprør blant palestinerne, et «Knivenes Intifada», hvor såkalte «ensomme ulver» med kniv eller pistol går til angrep på nokså tilfeldig valgte israelere. En jødisk bosetter på den okkuperte Vestbredden er med overlegg påkjørt og drept i Hebron. En uskyldig eritreisk flyktning, som ble tatt for å være palestiner, ble lynsjet sør i Israel. Ei mentalt forstyrret palestinsk kvinne, som var israelsk statsborger, ble skutt av sikkerhetsstyrker i Nasaret ved en feiltakelse. En israelsk soldat skjøt og drepte ved en annen feiltakelse en israelsk mann som ble mistenkt for å være «terrorist». Israelske sikkerhetsagenter opptrer som «ulver» og kaster stein for å fange «ekte ulver».  

På noen få uker er noe sånt som 51 palestinere og ti israelere drept. Frykt og hevntørst rår på begge sider. Ytterfløyene fører an. Det er farlige tider. Vestens ledere forsøker forgjeves å få gjenopptatt fredsforhandlingene mellom palestinerne og israelerne. Men målet om to stater er fjernere enn noengang etter Oslo-avtalen. Israels regjering vil ikke ha en fredsavtale, ikke en palestinsk stat, ikke klare grenser for Israel og ikke fjerne ulovlige bosettinger fra Vestbredden.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer