Ondskapens hotell

Da Kjersti G. Steinsbø skulle regissere sin første spillefilm, valgte hun Ingvar Ambjørnsens svarteste roman.

FERSK TRIO: Kjersti G. Steinsbø (38) lager sin første spillefilm i Fjærland i Sogn og Fjordane, og har valgt to forholdsvis nye fjes i hovedrollene i det som skal bli et hevndrama. Siren Jørgensen (37) spiller hevneren Rebekka, Frode Winther (40) spiller hotelleieren Morten. Her foran Norges filmsvar på «Ondskapens hotell» i Fjærland.
FERSK TRIO: Kjersti G. Steinsbø (38) lager sin første spillefilm i Fjærland i Sogn og Fjordane, og har valgt to forholdsvis nye fjes i hovedrollene i det som skal bli et hevndrama. Siren Jørgensen (37) spiller hevneren Rebekka, Frode Winther (40) spiller hotelleieren Morten. Her foran Norges filmsvar på «Ondskapens hotell» i Fjærland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FJÆRLAND (Dagbladet): - Først sa jeg nei fordi jeg syntes boka var for tung, jeg hadde sett for meg at min regidebut skulle være en litt lettere film. Men så klarte jeg ikke å slippe historien, sier regidebutant Kjersti G. Steinsbø, som også har skrevet manus til sin første film «Dukken i taket», fritt etter Ingvar Ambjørnsens roman.

Sammen med et norsk-tysk-kanadisk filmteam er hun inne i den siste innspillingsuka på Mundal Hotel i vestlandsbygda Fjærland. Her steiler fjellene over en blågrønn fjord, og fra hotellets glassveranda ser man rett mot Jostedalsbreen.

Tine-reklame - Jeg ble starstruck av naturen da vi kom hit, det var helt perfekt! De første ukene var det nydelig vær, og nesten for vakkert - vi følte vi jobbet med en Tine-reklame, sier regissøren og ler.

Så kom tåka og gråværet - og den rette stemninga for filmen. Ambjørnsens har selv beskrevet «Dukken i taket» som sin mørkeste roman. Historien handler om Rebekka som reiser rett fra sin søsters begravelse til ei lita bygd på Vestlandet. Her flytter hun inn på det lokale hotellet for å hevne seg på søsterens voldtektsmann Morten Holand, som driver familiehotellet. Rebekka infiltrerer Mortens venner og familie i bygda, mens hun i all hemmelighet planlegger å knuse både han og hans tilsynelatende perfekte liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer