Ondskapens hotellrom

Garanterer gåsehud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: We’ve only just begun to li-i-i-i-ive…

Karen Carpenters dype vibrato brøler plutselig fra klokkeradioen på nattbordet. Et virkelig grufullt øyeblikk som fikk meg til å hoppe i setet. I ei tid da de fleste grøssere enten kjeder meg eller framkaller latter på feil steder, fikk denne meg til å føle et behagelig ubehag.

Liv etter døden

«1408» er basert på en novelle av Stephen King. Det er ingen kvalitetsgaranti. For til tross for «The Shining», «Carrie» og «Misery», er sjansen, rent statistisk, mye større for at det som kommer er en råtten film, basert på et ikke alltid like godt stykke litteratur. Heldigvis skjer ikke det her.

Mike Enslin (John Cusack) er en kynisk, arrogant og desillusjonert forfatter som lever av å reise rundt og skrive om hoteller som reklamerer med at de er hjemsøkte. Så langt har han til gode å oppleve noe dramatisk, for ikke å si uforklarlig. Spøkelser? Hah! Rasjonalisten Mike har aldri sett så mye som snurten av ett. På en måte blir han både helten og skurken i historien. Vi sympatiserer med ham, samtidig som han er en mann som bruker all sin tid på å frata folk håp og drømmer om at det finnes noe mer enn det vi kan ta og føle på. Eller om du vil: At det finnes et liv etter døden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer