OPPRØRT: Hege Ramsom har sammenliknet Israel med nazistene. Det får tidligere Frp-representant Jan Simonsen til å reagere sterkt.   Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
OPPRØRT: Hege Ramsom har sammenliknet Israel med nazistene. Det får tidligere Frp-representant Jan Simonsen til å reagere sterkt. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Ondskapsfullt angrep på Israel

Blank løgn.

Debattinnlegg

På flyet på vei til Praha for å dra videre for å besøke palestinske venner på Vestbredden leste jeg 1. juni et innlegg av Hege Ramson som vel må være noe av det mest hatefulle angrepet på Israel jeg har lest.

Ramson sammenlikner Israel med nazistregimet som myrdet 6 millioner jøder. Hun begrunner det blant annet med en påstand om at statsminister Netanyahu er imot en tostatsløsning, noe Netanyahu har benektet til det kjedsommelige de siste ukene.

Hun avslører seg som en hatefull løgner når hun påstår at Israel ifølge FN myrdet 2257 palestinere under Gazakrigen i fjor. Blank løgn. FN har aldri påstått at sivile tap under denne krigen, som startet fordi det over tid ble sendt tusenvis av raketter mot Israel fra Gazastripen, var mord. Så lenge Israel angrep militære mål som bygninger som inneholdt våpenlagre, infrastruktur, bygninger som lå over underjordiske tunneler, og utskytningsramper for raketter på gateplan, var det ikke engang i strid med internasjonale regler for krigføring, uansett hvor mange sivile som ble drept. Et land kan ikke vinne en krig uten å ødelegge fiendens våpen. Og Israel etablerte sågar et varslingssystem for å minimalisere de sivile tapene.

Ramson bruker et påstått utsagn fra et «tidligere mangeårig medlem» av et israelsk parti med 125 000 medlemmer, for å dokumentere at Israel kan sammenliknes med nazistene, og viser til en ungdomsgjeng som roper uspiselige slagord som et annet bevis. Det blir som å bruke AKPm/l sine aktiviteter på 70-tallet som bevis for at Norge var en kommuniststat.

Det er ille at et slikt ondskapsfullt innlegg prioriteres i Dagbladets papirutgave.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.