Ondt blod fra Amerika

13. november kommer Marilyn Manson med et nytt hardtslående album «Holy Wood». I går messet han for Dagbladet i London.

LONDON (Dagbladet): Det er midt på dagen. Marilyn Manson kommer inn, sola skinner. Smelter han? Den teatralske sjokkrockeren snakker lavt og monotont, og drikker cola light.

Rullegardinet blir trukket ned. Manson svarer på om han tar på seg ansvaret for ugjerninger begått etter at unge folk har hørt på hans musikk: - Jeg oppfordrer ingen til å begå kriminelle handlinger, men problemet med samfunnet vi lever i er at ingen tar seg tid til å lytte. Det er ingen som lytter til hva unge folk mener og er opptatt av, sier Marilyn Manson.

Revolusjon

- Tar du avstand fra satanistdustene?

- Nei, jeg lytter til dem uten at jeg alltid er enig. Det er alltid konservative mennesker i det etablerte som prøver å legge skylda for djevelskapen i samfunnet på musikere eller filmfolk. Revolusjonen kommer snart, folk er lei av å bli herset med, løyet til, sier Manson.

Marilyn Manson

Født 5. januar 1969, døpenavnet er Brian Warner.

  • Debuterte med skoleteater seks år gammel, som Jesus.
  • Tok artistnavnet sitt etter to ikoner, Marilyn Monroe og drapsmannen og kultikonet Charles Manson.
  • Anklaget og angrepet for å ha oppfordret ungdommer til å begå massedrap og selvmord.

- Kommer den revolusjonen i USA før eller etter høstens presidentvalg?

Manson smiler ikke, sjølsagt. Han er jo forpliktet til å holde djevelmaska.

- Det valget bryr ingen, det er et show uten innhold og betydning for vanlig mennesker. Internett gjør at folk tilegner kunnskap de aldri fikk tidligere, sier Manson.

Sjokkrocker? Vel, han stirrer på oss sju rundt bordet med det ene øyet. Skremmende effektivt.

Jesus på salg

Manson om dop...

- Jeg bruker ikke syre mer, jeg har nok demoner inne i meg...

- Blir ikke det slitsom i lengden?

- Det er mitt problem, det er her jeg henter bildene mine fra, til tekstene og fra mitt liv. Det er her min kreativitet ligger, i tillegg til at jeg leser religionshistorie, ser tv og filmer, sier den svartkledde.

- Jesus, hva med ham?

- Han var den aller første kommersielle kjendisen. Kristuskrusifiks var de først produktene mennesker kunne kjøpe til å ha på veggen eller rundt halsen, sier Marilyn, og flytter på en blyant som ligger rett foran ham på rom 333.

Unike Manson

Manson har et ondt stirrende kattøye, en kontaktlinse.

- Du er et kommersielt produkt?

- Ja, jeg er en underholder, men jeg lager ikke musikk og spør plateselskapet pent om de vil gi det ut. Jeg vil ha kontroll over produktet. Jeg må hele tida komme opp med noe unikt. På mitt ny album, «Holy Wood» - en metafor for Hollywood - er musikken langt hardere. Min motivasjon er at ingen andre der ute lager slik musikk, sier herr Manson. Seansen er over.

Høflig fyr også. Han takker for samtalen, og sklir vekk i sminke og slengbukse som en annen Lucifer.

<B>KOMMERS KJENDIS:</B> Marilyn Manson mener Jesus var den aller første kommersielle kjendis. Bildet er tatt i forbindelse med Mansons nye album «Holy wood» som kommer 13. november.