Ondt blod i Japan

Japanske «Battle Royale» er uten tvil årets voldeligste og vemmeligste film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Reglene er enkle i «Battle Royale», spillet som denne japanske satiren handler om. Og filmen har sikkert har et slags fornuftig budskap i bånn, problemet er at det drukner i en stri strøm av ekstremt voldelige scener.

Å overleve

I ei ikke så fjern framtid: Japan er på randen av anarki, ungdommen boikotter skolen, og myndighetene har innført en ny reform. En klasse blir hvert år valgt til å spille «Battle Royale». De blir kidnappet, ført til ei øde øy og får utdelt hver sitt våpen. Målet er å overleve i tre dager, sistemann i live har vunnet. Er det flere enn én, vil alle bli drept.

Filmmakerne har latt seg inspirere av både klassikeren «Fluenes herre» og moderne reality-serier som «Robinson-ekspedisjonen». De forlanger å bli tatt på alvor når de forsøker å si stort og dypt: Hva som skjer når ungdommen ikke lenger har respekt for autoritetene. Eller: Hva som skjer når autoritetene nekter å akseptere ungdommens ønske om forandring. Samtidig kommenteres den japanske vinnerkulturen, der tap er ensbetydende med død, gjerne for egen hånd. Og selvfølgelig, den stadig mer ekstreme reality-underholdningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer