DEBATT

ONDT LAVMÅL

Terroristene i Peshawar angrep de aller mest forsvarsløse og svake i vårt samfunn, nemlig barn.

Sammen mot terror:  Over hele verden markerer mennesker sin motstand mot terroren som rammet Pakistan. Foto:  KHURAM PARVEZ/Reuters
Sammen mot terror: Over hele verden markerer mennesker sin motstand mot terroren som rammet Pakistan. Foto: KHURAM PARVEZ/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Skolemassakren i Pakistan har etterlatt 144 barnelik. På bestialsk vis har væpnede terrorister lynsjet ned barn i alderen fra 2 - 17 år ved å gå fra klasserom til klasserom. Lærere som er kunnskapens og barnas beskyttere ligger døde med kroppen flenget av skuddkuler fra terroristenes skytevåpen. Dette er bilder som går på våre TV-skjermer og som vekker følelser av avsky og tafatthet. At terrorister blendet av hat-ideolgi og hevnlyst kan gå så langt som å bruke forsvarsløse uskyldige barn som målskive, har lammet verdenssamfunnet av sorg og fordømmes på det sterkeste. Det er utenfor normal fatteevne at noen mennesker er i stand til å synke så lavt at de kaldblodig tar livet av flere hundre uskyldige barn, kun for å tilfredsstille sin hevnlyst.

Det virker som om det er første gangen at Pakistanske mydigheter har innsett hvilke inhumane metoder Taliban og lignende terroristgrupperingeringer i landet, er i stand til. Det er ingen nytt at terroristenes mål alltid har vært de lett tilgjengelige og mest sårbare grupper i samfunnet som kvinner, religiøse mioriteter og alle andre som de anser som vantro og ikke likesinnede. Denne gangen har de gjort det verst tenkelige og det stikket dypt i hjertet til, ikke bare pakistanere, men alle mennesker med respekt for liv. Strategisk og målrettet har terroristene drept de aller mest forsvarsløse og svake, nemlig barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer