One Direction håvet inn flest priser

På årets MTV European Music Awards.

(Dagbladet): Det britisk-irske boybandet One Direction ble den store vinneren da årets MTV European Music Awards gikk av stabelen i Glasgow i Skottland søndag kveld.  De fleste prisene er basert på stemmegivning på MTVs nettsider.

Gruppa ble hedret med priser for beste live-artist, beste popartist og som den artisten med best fans - en kategori som avgjøres ved en måling av aktiviteten på sosiale medier.

Ingen av One Direction-medlemmene var tilstede på prisutdelinga, men fire av gutta takket for prisene via en videolink.

Den eneste kategorien der One Direction måtte se seg slått, var for beste verdensomspennende artist. Den hederen gikk til den kinesiske sangeren og låtskriveren Bibi Zhou, skriver BBC.

Kom i kilt Både de australske pop-punkerne i 5 Seconds of Summer, Katy Perry og Ariana Grande kunne dra hjem fra prisutdelinga med to priser hver.

5 Seconds of Summer fikk begge de to nykommer-prisene, mens Perry vant for beste video («Dark Horse») og beste utseende.

Grande fikk pris for beste låt for «Problem», og mottok prisen for beste kvinnelige artist fra «Baywatch»-stjerne David Hasselhoff, for anledningen kledd i skottenes nasjonaldrakt, med kilt og det hele.

Budskap Justin Bieber ble tildelt det mannlige motsvaret til prisen, mens Linkin Park ble beste rockeband, årets vertinne Nicki Minaj fikk pris for beste hiphop-act og Afrojack beste elektronika-artist.

Beyonces «Pretty Hurts» ble hedret som beste låt med et budskap. Låta, som åpner Beyonces siste album, har allerede fått mye oppmerksomhet for hvordan den tar for seg skjønnhetsidealer og stereotyper.

Hedersprisene på årets European Music Awards gikk til Enrique Iglesias (beste artist på verdensscenen) og Ozzy Osbourne (globalt ikon-statuetten).

Adelén stakk av med den regionale prisen for beste norske artist, i konkurranse mot Donkeyboy, Nico & Vinz, Martin Tungevaag («Wicked Wonderland») og Anders Nilsen («Salsa Tequila»).

DEN ENESTE SOM SLO 1D: Kinesiske Bibi Zhou med prisen for beste verdensomspennende artist. Foto: NTB Scanpix
DEN ENESTE SOM SLO 1D: Kinesiske Bibi Zhou med prisen for beste verdensomspennende artist. Foto: NTB Scanpix Vis mer