Onkel Skrue for grisk

NRK sier opp avtalen om å sende Disney-filmer søndagsmorgener. Julefilmene går også vasken. Donald, Onkel Skrue og Mikke Mus ble rett og slett for dyre.

I halvannet år har Disneytimen berget søndagsmorgenen for trøtte foreldre. Men nå er det slutt. The Walt Disney Company har lagt kraftig på prisen på de populære programmene. NRK takket derfor nei til videre samarbeid.

Det samme gjorde NRKs samarbeidspartnerne TV4 i Sverige og Danmarks Radio. Trioen har stått bak en felles nordisk innkjøpsavtale.

Etter lang tids fravær kom Donald, Mikke, Langbein og resten av Disney-gjengen tilbake på NRK i fjor. Etter 42 søndager (med reprise mandag) ble avtalen forlenget til også å gjelde for første halvår i år.

Men under forberedelsene til kontraktsforhandlingene for høsten ble det raskt klart at onkel Skrue var blitt for grisk.

Dobbel pris

Etter det Dagbladet har grunn til å tro var prisen for ordinære sendinger fordoblet. Prisen for julaftensendingen var tidoblet.

- Vi ble ikke enige om prisen. Dessverre. Det er best å forberede seg på at Donald ikke kommer på våre skjermer julaften, sier Åke Källqvist, sjefen for dramaavdelingens innkjøp, til Dagbladet.

Mest sett

Juleklassikerne fra Disney er et av de mest sette barneprogrammene i NRK.

I løpet av vinteren har opptil 20 prosent av alle barn i alderen 3- 11 år benket seg foran TV-apparatene.

- Den generelle innsparingslinjen i NRK har ingenting med denne saken å gjøre, forsikrer Åke Källqvist.

En liten trøst til trøtte småbarnsforeldre til slutt: NRK sender isteden barnefilmene om «Tin Tin» søndag klokka 09.00.