Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Onkel Skrue tiltalt for Munch-heleri

Imran Saber (38), med kallenavnet Onkel Skrue, er tiltalt for heleri av det stjålne litografiet «Historien» av Edvard Munch.

GROVT: I tiltalen fremgår det at heleriet anses som grovt fordi utbyttet stammer fra et tyveri, at fordelen er betydelig for gjerningspersonen og at politiet mener Saber har drevet regelmessig med heleri. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GROVT: I tiltalen fremgår det at heleriet anses som grovt fordi utbyttet stammer fra et tyveri, at fordelen er betydelig for gjerningspersonen og at politiet mener Saber har drevet regelmessig med heleri. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Ifølge tiltalen, som er tatt ut av statsadvokat Trude Antonsen, overleverte Saber bildet til en 56 år gammel mann fra Telemark mandag 4. april i år på Majorstua i Oslo. 56-åringen er tiltalt i saken.

I tiltalen fremgår det at heleriet anses som grovt fordi utbyttet stammer fra et tyveri, at fordelen er betydelig for gjerningspersonen og at politiet mener Saber har drevet regelmessig med heleri.

«Historien» ble stjålet fra lokalene til Nyborg Kunst på Skillebekk i Oslo i november 2009. Gallerieier Pascal Nyborg opplyste den gang til NTB at litografiet var verdt rundt to millioner kroner.

38-åringen har vært kjent for å formidle kunst og utstede privatlån. Saber har tidligere hatt tette forbindelser til hovedmannen bak Nokas-ranet, David Toska, og ble beskrevet som hans «finansminister» og «Onkel Skrue».

Rettssaken mot de to kommer opp for Oslo tingrett i slutten av mars neste år.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling