Onkl rus

Sånn som Pass It- gjengen utleverer sine rusproblemer på plate, skulle man tro de alle er på Anonyme Alkoholikeres tolvtrinnsprogram.

CD: Når OnklP som tredjemann ut kommer best fra selvransakelsen, er det fordi sutringa hans er mer humoristisk enn selvmedlidende. Gutten er morsom, det skal han ha. Men et drøyt tiår etter morsmålsrappens spede start og fem år i albumformatet, holder det ikke bare å dra vittige oneliners ispedd et og annet velplassert yo . Man skal helst utvikle form og innhold videre.

Bare nesten

Pass It har vært involvert i flere hederlige forsøk de siste åra, mye takket være teamet av habile knotteskruere, men det er oftest blitt nesten , aldri klassiker . Heller ikke her er det produksjonen det står på. Grim, digital og dansbar gjør den aleine «Jassågitt» og bootybass-pastisjen «Ass» til standouts. Det er rappinga som ikke er helt på høyden.

Monoton rytme

OnklP holder seg til enderim med fallende trykk, som uten å rote seg for langt inn i teknikaliteter gjør flyten monoton og rytmen forutsigbar. Nok en gang lander man på nesten, og nesten skyter som kjent ingen mann av hesten.