Onklp & Slekta spilte på Ullersmo

OnklP bak lås og slå på Ullersmo

- Jeg tenkte jeg ville treffe deg her, Jonas.

GAMLE «RAMPEGUTTER»: Pål «OnklP» Tøien ble ikke overrasket over å treffe sin gamle kamerat bak murene på Ullersmo. - Hei Pål, det gikk bedre med deg enn med meg, sier Jonas Russell, som var i omgangskretsen til Tøien i ungdomsåra. Foto: Anders Grønneberg
GAMLE «RAMPEGUTTER»: Pål «OnklP» Tøien ble ikke overrasket over å treffe sin gamle kamerat bak murene på Ullersmo. - Hei Pål, det gikk bedre med deg enn med meg, sier Jonas Russell, som var i omgangskretsen til Tøien i ungdomsåra. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLERSMO (Dagbladet): - Nå kommer låta «Endelig hjemme». Jeg får ikke håpe det går troll i ord, sier hele Norges «onkel», og smiler skjelmsk.

Pål «OnklP» Tøien står på en scene han ikke er vant til. Sola synker langsomt ned et sted bak de høye fengselsmurene, mens han teller «en-to-tre-fir» og De fjerne slektningene fester grepet på de innsatte. Konserten de holdt tidligere i høst er av de sjeldne.

- Tekstene mine er en fin miks av ting jeg har gjort, sett og hørt.

- Det har ikke alltid gått på skinner i livet, så rap har alltid vært en mulighet for meg å snakke fra hjertet om hva som helst, sier Pål Tøien.

16 år bak murene

- Faen så kult å se Pål og bandet hans. Vi er ikke bortskjemte med konserter her på Ullersmo. Etter at pandemien kom, har det vært magert. Og når vi først skal få servert rock, så er ingen ting bedre enn OnklP & De Fjerne Slektningene.

Dagbladet slår av en prat med en stor, kraftig kar som står foran scenen i sin kohort, da vi besøker fengselet tidligere i høst.

- Jeg heter Jonas Russell, har bursdag i dag - er 39 år, så dette er topp. Dere kan skrive navnet mitt og ta bilder. Jeg har stått fram i Dagbladet før, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer