Anmeldelse: OnklP - «Pål Tøien»

OnklP ute av mørket

Norsk hiphops største eventyrhistorie burde gjøre alle litt ekstra stolte.

BLIR VED SIN LEST: Pål Tøien, for de fleste kjent som OnklP, holder på stilen selv om han de siste årene har blitt et kjent TV-fjes. Foto: Rune Bendiksen
BLIR VED SIN LEST: Pål Tøien, for de fleste kjent som OnklP, holder på stilen selv om han de siste årene har blitt et kjent TV-fjes. Foto: Rune Bendiksen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Norsk hiphop og rapmusikk har mye å være stolt av. Fra minimal subkultur som fridde til en håndfull ildsjeler i hver norske småby og tettsted på slutten av 90-tallet, til mainstream trekkplaster side om side med landets største artister.

Samme oppskrift

Likevel er det med god grunn at vi bør være litt ekstra stolte av OnklP. Der andre gjorde sin klassereise fra undergrunnsaktører til Se&Hør-aktuelle kjendiser gjennom en klar distansering fra sin opprinnelige rapsound, har 35-åringen alltid holdt seg til samme kompromissløse oppskrift.

Greit nok, så var det med sine rocka brødre i De Fjerne Slektingene at han oppnådde det karriereendrende øyeblikket «Styggen på ryggen» i 2014. Men selv over ska-komp, tunge metaltrommer og fuzzgitarer var selve essensen alltid gode, gamle Pål. Sentrert rundt en umiskjennelig bakpå flow, og en tilnærming til bars og beats som strekker seg helt tilbake til ungdomsårene med resten av det legendariske Lillehammer-kollektivet Dirty Oppland, gjennombruddet med makker Jaa9, og ikke minst hans egen solokarriere som begynte med den klassiske Pass It-utgivelsen «Det kunne vært deg» for 15 lange år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer