Onkl P & de fjerne slektningene. Foto: Øistein Norum Monsen, Dagbladet
Onkl P & de fjerne slektningene. Foto: Øistein Norum Monsen, DagbladetVis mer

OnklPs partycocktail

Sauser sammen hip hop, rock og punk.

BYLARM: OnklP har aliert seg med det som samlet sett må være et av Norges mest kompetente rockeband om dagen. Vi nevner blant annet Oslo Ess-frontfigur Åsmund Lande og Turbonegro-trommis Tommy Manboy. Og senere får man hjelpende hender og stemmer fra Einar Stenseng og rap-kompis Jaa9.

Resultatet er en ufiltrert og sømløs partycocktail bestående av like deler hip hop-pionerene Beastie Boys, ska-punkerne Rancid og Jokke. Sisnevnte mest i ånd og leven.

Slikt blir det fest av. Eller  - man skjønner i alle fall ganske raskt at slikt kommer det til å bli mye fremtidig fest av etter å sett gjengen i aksjon i WiMP-teltet.

OnklP skrider til verket med en upåtatt nonchalant holdning og leverer sine rim innimellom hektisk ølbøtting og noen halvt mumlende meldinger til publikum. Det er både ekletisk i uttrykk, befriende upretensiøst og lite oppkonstruert. «Tinghus Blues» er hysterisk i sin lemplige og uhøytidelige omgang med tradblues.

Det er et par faktorer som har et lite forbedringspotensiale for at det skal ta helt av. Publikum må selvsagt få muligheten til å lære seg låtene, og hovedpersonen selv, OnklP, må tørre å ta mer kontroll over showet. Noe som ikke er bare-bare når du har et såpass bunnsolid og rampelysvant mannskap i ryggen, men det kommer garantert med et par jobber til på baken.

OnklP & De Fjerne Slektningene leverte stor underholdning på Youngstorget og dette er garantert bare begynnelsen.