Online-spiller drepte rival

Kranglet om cyber-våpen. Drepte med virkelig kniv.

(Dagbladet.no:) Dramaet begynte i en virtuell spillverden, og endte med døden i den virkelige verden. 41 år gamle Qiu Chengwei er fra Shanghai i Kina står tiltalt for å ha knivstukket sin rival, Zhu Caoyuan gjentatte ganger i brystet.

Begge to var spillere i online-eventyrspillet Legend of Mir III. I spillet hadde Qiu lånt Zhu et mektig våpen, kalt Drangon Sabre. De to vant våpenet (i spillet), i en kamp de kjempet sammen. Dette hadde Zhu solgt videre (i spillet), noe som gjorde Qiu mektig sint. Zhu hadde fått 5000 kroner for sverdet.

Dragon Sabre

Qiu gikk deretter til politiet (i virkeligheten) og meldte våpenet stjålet. Politiet tok ikke imot anmeldelsen, da de ikke regnet våpenet som en virkelig eiendel i lovens forstand.

Zhu lovet Qiu pengene han hadde mottatt for \'the Dragon Sabre\', men Qiu mistet tålmodigheten, og oppsøkte Zhu (i virkeligheten). Han angrep Shu i hjemmet og knivstakk ham flere ganger med stor kraft i brystet.

Kan dømmes til døden

I Shanghai nummer 2 folkerett (Shanghai no 2 intermediate People\'s court) fikk retten høre at Qiu aldri mente å drepe rivalen. Han overga seg til politiet, og har innrømmet at han skadet Zhu, men benekter at han ville drepe.

Statsadvokaten i saken var imidlertid overbevist om Qius skyld.

- Et cybervåpen er ikke beskyttet av loven på noen måte i vårt land. Zhu er uten skyld i denne saken, sier han, ifølge China Daily.

Retten har ikke utmålt noen straff for Qiu, men han kan bli dømt til døden for drapet. Qiu vil ha mulighet til å anke utfallet til en høyere instans.

Egen cyber-rett

I Kina er online internettspill meget populært, og flere ganger har de endt i retten. En spiller saksøkte spillselskapet Arctic Ice Technology etter at han mistet alle poengene og våpnene han hadde opparbeidet seg i spillet Red Moon. Jusprofessorer i Kina har antydet at eiendeler i cyberspace skal ha beskyttelse i loven på lik linje med virkelige eiendeler.

Spillselskap i Shanghai planlegger å sette opp en egen \'rett\' der spillere kan løse sine virtuelle konflikter.

Legend of Mir III er kinas mest populære spill, og i perioder kan 650.000 spillere være pålogget samtidig. Utvikleren er Shanghai Shanda Networking, og eieren Chen Tianqiao er Kinas nest rikeste IT-entreprenør, god for fire milliarder Yuan (RMB).

Drapet vekket oppsikt blant Legend of Mir-spillerne, og ble diskutert flittig på ulike forum.

Bilde fra spillet.
POPULÆRT: Online-spill er svært populært i Kina.
Bilde fra spillet.
Bilde fra spillet.