Onsdag er den nye torsdag

Fest midt i uken og ta siste trikk hjem.

(Dagbladet.no): - Før så kalte man jo onsdag lille lørdag, og akkurat det skal vi prøve å få i gang igjen, forteller Wilge Claure.

Sammen med kompisen Espen H. Rusdal vil han gjenopplive suksesskonseptet Ikon som holdt hus på Neon på slutten av 90-tallet.

Etter jobb

Utestedet Feber i Pilestredet 9, rett på andre siden av tinghuset i Oslo er åstedet denne gangen. Hver onsdag fremover fra fem til elleve skal kjente, norske platerytter stå for lett ettermiddagsunderholdning.

Og du leste riktig, stedet stenger klokken elleve, et tidspunkt da de fleste nordmenn ikke en gang er ferdig med vorspielet.

- Det er jo det som er poenget. Man kan ta et par øl etter jobb og fortsatt rekke siste trikken. Så er man også edru nok til å gå på jobb nesten morgen, forklarer Wilge med et smil.

For de lokale

Han er opprinnelig fra USA og har arrangerte fest «over there» i snart 15 år.

De siste fire årene har kjærligheten brakt han til Norge, og med seg i bagasjen har han tatt med seg arrangørlysten.

- Planen nå er å lage en fest for de lokale, for det jobber masse mennesker i byen som trenger et sted å henge ut etter jobb. Nå kan de komme hit, høre på god musikk og møte venner. Og man trenger jo ikke å bli hele natten.

Ikon tjuvstartet allerede forrige onsdag som en del av ClubWeekend i forbindelsen med Summerparade-arrangementet.

Skaper liv

I dag er det Andreas B og Dj Whale som står for musikken.

Ønske om raske penger pleier ikke å være motivet for å sette i gang nye utelivskonsepter i hovedstaden. Ifølge Wilge kommer de til å tjene akkurat nok til å få det til å gå rundt.

- Og det er helt i orden. Vi vil ha tilbake viben, den samme gamle følelsen, men med den nye generasjonen.

VIL TA TILBAKE UKEDAGENE: - Det går an å ta et par øl, og komme seg hjem med siste trikken, mener arrangørene av Ikon, Wilge Claure (bak) og Espen H. Rusdal.