Ønskelytteren Åse

For 42 år siden skrudde Åse Groth på «Ønskekonserten» for aller første gang. Det ble forelskelse ved første tone. Siden har hun hørt hvert eneste program, og sendt inn penger og hilsener 2184 ganger!

Programleder Tarjei Cyvin (35) i «Ønskekonserten» var ikke engang påtenkt da Åse Groth gikk til anskaffelse av sin Radionette i 1958. For 78 kroner ble den musikkinteresserte kvinnen fra Finnskog i Solør endelig eier av sin egen radio.

Når Cyvin kommer på lufta på søndagskveldene, har han garantert mottatt fem kroner og et musikkønske med hilsener fra Åse Groth. Slik hun har gjort hver eneste uke og til sammen snart 2200 ganger.

Problemet er å finne nye venner å sende lykkønskninger til, sier Åse. Vennene faller fra, én etter én. Og jeg veit at de som er igjen følger med på «Ønskekonserten» omkring sine egne fødselsdager, ler Åse Groth, som til nå har betalt over 11000 kroner for sine hilsener fra Bjerregaards gate i Oslo.

- Om venninnene mine synes jeg er rar? Nei da, de synes det er hyggelig, de. Dette er jo hobbyen min. Når «Ønskekonserten» kommer på lufta, tar jeg gjerne ut telefonkontakten. Jeg vil ikke forstyrres, og det veit de, fortsetter den spreke pensjonisten.

- Men jeg får ikke ønskene mine gjennom hver uke. Tvert imot. I fjor lyktes jeg 16 av 52 ganger.

- Jeg husker de seks første gangene jeg sendte inn - uten napp. Men den som gir seg, har tapt. Derfor prøvde jeg den sjuende også. Og endelig! Da kom jeg med. Så har det bare fortsatt, sier «Ønskekonserten»s suverent mest ivrige tilhenger.

- Jeg ser lite på tv. Hører heller radio. Men når det kommer dunk-dunk-musikk, spurter jeg over gulvet og skrur av. Nei, gi meg heller noe klassisk!

ØNSKEKONSERTEN 50 ÅR: Når NRKs Ønskekonserten feirer seg selv i to timer i ettermiddag, har de garantert Åse Groth som tilhører.