Ønsker damer på tur

Som noe midt mellom «Robinsonekspedisjonen» og «Gutta på tur» vil filmmannen John-John Bruseth sende fire damer over stokk og stein, gjennom foss og stryk ned Numedalen.

Han har kamera og produksjonspenger klar, nå er det bare damene som mangler. Her er Bruseths kontaktannonse:

- Jeg søker fire damer mellom 20 og 40 år, til 14 dagers eventyrferie uten menn neste sommer. De må ha god helse, utseendet kan være som det vil.

Ideen bak turen, som skal bli en TV-serie, er å vise fram Numedalen. Produksjonen er støttet av seks kommuner, samt Buskerud og Vestfold fylke.

Første etappe starter oppe på Hardangervidda, der Numedalslågen fødes som liten bekk. Så går det videre i kano og rafingflåte ned lågen; i dressin langs den nedlagte skinnegangen til Numedalsbanen; til fots over noen hinder - og nettene tilbringes i telt.

- Hvorfor bare kvinner?

- Jeg startet med fire menn i en kano, men det ble for kjedelig og forutsigbart. Ved å velge kvinner håper jeg å få at annet perspektiv på turen. Kanskje kan det bli et innlegg i kjønnsrolledebatten, sier Bruseth, som vil sørge for å plukket ut fire såpass forskjellige damer at det blir et menneskelig drama ut av turen også.

Hvilken TV-kanal som skal vise «Den grønne dalen» er foreløpig uklart.