Ønsker en vanlig jobb

Prinsessen har hele tida sagt at hun ønsker å gå ut i vanlig jobb. Men hun vet også at prinsessetittelen forplikter.

Märtha kan bli NRK's stjerneskudd

«Jeg føler at jeg kan bidra med noe. Hvis jeg ikke hadde følt at det var noen respons, hadde det ikke vært så hyggelig for meg å utføre de offisielle oppgavene mine. Men jeg føler at jeg i min stilling kan gjøre noe positivt for landet og for enkeltmennesker. Det er viktig for meg,» sa prinsessen i Fredrik Wandrups bok om hennes bror.

Til vanlig føler prinsessen seg mest hjemme i hestemiljøet: - Det er i ryttermiljøet jeg føler meg minst som en prinsesse. Og det er der jeg liker meg best, sa prinsessen til Aftenposten i fjor.

Hennes far kjøpte nye ekstrahester til henne slik at hun kunne satse videre mot OL i Sydney i år. Men drømmen om Sydney er gitt opp av både henne av Rytterforbundet. Nå satses det på 2008.

Prinsessen, som er 28 år, nærmer seg et punkt i livet der noen alvorlige valg skal gjøres. Viktigst blir det å definere hvilken prinsesserolle hun skal ha.

- Det blir litt offisielt arbeid og å fortsette med hestene. Men jeg må jo slutte med hestene en eller annen gang, sa hun til Dagbladet i desember i fjor.

- Hva vil prinsessen satse på?

- Det vet jeg ikke, skulle ønske jeg visste det, svarte prinsessen.

lajla.ellingsen@dagbladet.no