Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ønsker flyktinger fra Agrabah velkommen

44 prosent av demokratene i USA tror Aladdin er på flukt.

FÅR DE ASYL?: Hele 44 prosent av amerikanske demokrater sier de vil åpne for at flyktninger fra Agrabah får komme inn til USA. Landet er derimot oppdikta, og kjent fra Disney-filmen «Aladdin». Foto: Disney/NTB Scanpix
FÅR DE ASYL?: Hele 44 prosent av amerikanske demokrater sier de vil åpne for at flyktninger fra Agrabah får komme inn til USA. Landet er derimot oppdikta, og kjent fra Disney-filmen «Aladdin». Foto: Disney/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): «Aladdin» fra 1992 regnes å være en av de originale Disney-klassikerne. Mange har vokst opp med filmen, i selskap med mange andre filmer fra det legendariske animasjonsselskapet.

Det kan derimot late til at ikke alle amerikanere har sett filmen. Og om de har, har de kanskje ikke helt fått med seg at den utspiller seg i et oppdikta land.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av WPA Research tror nemlig nesten halvparten av amerikanske demokrater at Agrabah er ekte, og at det er berørt av flyktningskrisen.

Ønsker velkommen Det er 44 prosent av demokrater som sier de ønsker flyktninger fra Agrabah velkommen til USA. 27 prosent er derimot uenig, mens 28 prosent sier at de ikke bryr seg.

Tallet blant unge demokrater, som ifølge undersøkelsen har vært en av Obamas viktigste velgere, er mer skremmende. Hele 66 prosent av dem i aldere fra 18 - 34 år sier de vil ha flyktninger fra Agrabah i USA.

Det viser til at amerikanerne er inkluderende og åpent folk, til tross for at geografikunnskapene kanskje ikke sitter helt på plass.

Undersøkelsen beror på spørsmål stilt til 1132 registrerte velgere.

Ville bombe Undersøkelsen ble gjenomført som et motstykke til en annen undersøkelse som tidligere ble utført. Der ble republikanere spurt om de ønsket at Agrabah skulle bombes.

Sjokkerende hele 30 prosent svarte at de ønsket å slippe bomber ned på det fiksjonelle landet, der Aladdin og Jasmin bor.

På spørsmålet om flyktninger, som også ble stilt til republikanere, svarte bare 16 prosent at de ønsket flyktninger fra Agrabah velkommen til USA.

Om Aladdin får fly inn på teppet sitt i USA, er ikke kjent.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media