Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ønsker ikke å gi drahjelp til Frp

Martine Aurdal imøtegår kritikken av boka om Siv Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Martine Aurdal (28) har skrevet portrettboka «Siv: Portrett av en formann» om Frp-lederen Siv Jensen. Boka har de siste dagene blitt kritisert for å gi drahjelp til Frp.

- Dette er ikke en farlig bok som vil trekke velgere til Frp, det er en bok om Siv Jensen, hvem hun er og hva hun gjør, sier Aurdal til Klassekampen.

God medietrening

- «Siv» er blitt den perfekte jobbsøknad. Her framstår Jensen som både singel og familiekjær, festglad og moden, tøff og omsorgsfull, ikke maktglad, men snarere et offer for medienes spill. Siv Jensen kan le hele veien til valget. Hele Frps imponerende PR-maskineri kunne knapt gjort dette bedre, skriver Dagbladets Tore Rem i sin anmeldelse.

Aurdal er til daglig redaktør i venstresidas nyhetsmagasinet Ny Tid. Hun synes det er trist at boka blir kritisert for å markedsføre et parti hun selv ikke støtter.

- Vi har også diskutert politikk, men jeg vil motsette meg tanken om at man ikke kan skrive et seriøst portrett bare fordi man er uenig. Siv Jensen har god medietrening, og det å få noe mer enn de vante platene har tatt mye tid, mener Aurdal.

Samtidig mener Dagsavisens anmelder at boka er preget av nettopp for dårlig tid.

Fremdeles uenig

PERSONEN SIV: - Jeg prøvde ikke å gjøre en politisk analyse, sier Martine Aurdal (til høyre) om portrettboka om Siv Jensen. Foto: AGNETE BRUN
PERSONEN SIV: - Jeg prøvde ikke å gjøre en politisk analyse, sier Martine Aurdal (til høyre) om portrettboka om Siv Jensen. Foto: AGNETE BRUN Vis mer

- Pinlig privat, mener Sunnmørspostens anmelder Aud Farstad.

Aurdal mener kritikken kan tyde på at portrettboka ikke er en anerkjent sjanger.

- Men jeg mener den kan bidra til å opplyse og fortelle noe om menneskene vi ser i mediene. Hvem de egentlig er og hvorfor de mener det de gjør. Jeg skjønner bedre hva Siv Jensen mener nettopp ved å gå inn i hennes bakgrunn og historie og det tror jeg kan brukes til å dempe Frps framgang - kjenn din fiende. Jeg er bedre rustet til å møte henne i debatt nå, sier Aurdal, som ikke har blitt mer enig med Siv Jensen som politiker av prosessen.

Kagge forlag som utgir boka understreker at de ikke har tilsiktet denne effekten.

- Vi ønsket ikke at forfatteren av boka skulle være et mikrofonstativ for Siv Jensen og derfor spurte vi Aurdal, vi ønsket en spenning og fikk det, sier redaktør Halvor Fosli til Klassekampen.

TETT PÅ: Martine Aurdal mener det har tatt tid å komme under huden på den medievante Siv Jensen.