Ønsker innvandrerdebatt - ikke kjendisdebatt

- Innvandringsdebatten den siste tida har utviklet seg til å bli en kjendisdebatt, sier Jon Rogstad ved Institutt for samfunnsforskning. Han er i godt selskap med flere intellektuelle som hevder at media de siste åra bare har basert debatten på enkelte jenter som Shabana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Reaksjonene på framstillingen av innvandrerjentene i media strømmer på. Flere og flere synes media har misbrukt unge innvandrerjenter som forteller sine livshistorier.

- Folk klarer ikke å skille mellom de horrible enkelthistoriene til Shabana, Jeanette, Kadra og Nadia og hvordan virkeligheten egentlig er, sier Inger Aguilar ved Agenda X på Antirasistisk senter.

Hun forteller at majoriteten av innvandrerjentene ikke sliter med tvangsekteskap og omskjæring, men føler seg båsplassert av nordmenn.

- Dagliglivets problemer og utfordringer i det flerkulturelle Norge blir tilsidesatt av personfokuseringen på enkelte innvandrerjenter, sier Aguilar.

- Eksotiske ikoner

Debatten startet etter at sosial-antropolog Marianne Gullestad hevdet (i Aftenposten 1.8.) at Shabana Rehman ikke lar andre jenter med ikke-norsk etnisk bakgrunn komme til syne.

- Dagens innvandrerdebatt er verken Shabana Rehmans problem eller Marianne Gulle-stads. Det er media som bruker kjente folk og setter dem opp mot hverandre. Dette har bidratt til at vi ikke får tatt fatt i de problemene som eksisterer i innvandrerdebatten, sier Rogstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer