Ønsker samer å se «Seinfeld»?

Stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl mener TV2 bør miste konsesjonen fordi kanalen angivelig ikke har oppfylt konsesjonsvilkårene om å være en allmennkringkaster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Utgangspunktet hennes er at Allmennkringkastingsrådet - som er nedsatt av Kulturdepartementet for å overvåke alle konsesjonsbelagte radio- og TV-kanaler i Norge - har kommet med åtte merknader mot TV2. Utvalget har like mange merknader til NRKTo og seks merknader mot NRK1, men av en eller annen grunn er TV2 åpenbart mer interessant enn andre kanaler for stortingspresidenten.

Jeg skal ikke her gå inn i noen polemikk med stortingspresidenten eller argumentere mot Allmennkringkastingsrådets merknader, selv om det kunne vært svært så fristende.

Utvalget - som stort sett består av professorer og medieforskere - har selv definert hva som er kriteriene for allmennkringkasting. Enkelt sagt kan en si at de bygger på fem grunnpilarer: 1: at sendingene kan tas imot av hele befolkningen, 2: at det er en variert programmeny (brede og smale grupper) og at det er variasjon i programformatene, 3: at det skal være egne nyhetssendinger med solid, løpende orientering av viktige samfunns- og kulturspørsmål,

4: at det skal styrke norsk språk, og

5: at TV-/radiostasjonene skal ha redaksjonell frihet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer