TIL LONDON: Fredrik Skavlan vil tiltrekke seg de største stjernene til talkshowet sitt når han utvider avtalen med NRK og SVT med ytterligere to år. Derfor kommer deler av innspillingen til å flyttes til Sverige. 
Foto: Scanpix
TIL LONDON: Fredrik Skavlan vil tiltrekke seg de største stjernene til talkshowet sitt når han utvider avtalen med NRK og SVT med ytterligere to år. Derfor kommer deler av innspillingen til å flyttes til Sverige. Foto: ScanpixVis mer

Ønsker seg Jacksons drapsdømte lege til «Skavlan»

Fredrik Skavlan har skrevet under på en ny «Skavlan»-kontrakt og flytter deler av innspillingene til London.

(Dagbladet): I går skrev Fredrik Skavlan under på en avtale som binder ham til å lage det populære talkshowet sitt for NRK i Norge og SVT i Sverige fram til 2014.

Det var bare noen måneder igjen av hans opprinnelige kontrakt, som ville gått ut etter den inneværende sesongen.

- Fantastiske navn Nytt fra og med høsten er at «Skavlan» ikke bare kommer til å spilles inn i Stockholm, men også i London hos den britiske rikskringkasteren BBC.

- Generelt sett er sjansene større for å kunne lokke store internasjonale navn til London enn Stockholm. Hvis vi har denne fleksibiliteten, tror jeg vi kan få på plass noen fantastiske navn, sier Fredrik Skavlan til Expressen.

Skavlans produksjonsselskap Monkberry kommer dermed til å fly inn de skandinaviske gjestene til London de gangene det blir nødvendig.

Talkshowkongen forteller at de allerede har vært i London og møtt masse agenter, plateselskaper, filmselskaper og forlag for å sondere terrenget. Ifølge Martin Österdahl i svenske SVT drømmer de nå om både Michael Jacksons drapsdømte lege Conrad Murray og skuespillerkjekkasen George Clooney som gjester.

Kakefeiring Det har lenge vært spekulert i hvorvidt det skulle bli flere runder med «Skavlan» på tv eller ikke. Men i går klokken ti på formiddagen ble det altså klart at kontrakten forlenges, da Fredrik Skavlan og produksjonsselskapet hans Monkberry satte underskriften sin på en ny avtale med NRK og SVT.

- Vi har spist kake og signert kontrakt i begge landene. Vi skrev under med SVT i Stockholm tidligere i uken og nå har vi nettopp signert papirene i Oslo, forteller Skavlan.

Kontrakten forlenges dermed med to år fra og med i høst.

DRØMMEGJEST: Conrad Murray, Michael Jaksons drapsdømte lege. Foto: Scanpix
DRØMMEGJEST: Conrad Murray, Michael Jaksons drapsdømte lege. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er veldig spennende å ha så lange kontrakter i tv-bransjen. Det føles bra.

Gullkantet avtale Det nye studioet i London kommer til å innebære en større kostnad for Monkberry enn dagens ordning med innspilling bare i Stockholm. Men den nye avtalen skal være enda en gullkontrakt for den norske talkshowstjerna. Det har tidligere kommet fram at selskapet håver inn cirka 40,6 millioner kroner per sesong, da en time av programmet koster rundt 1,7 millioner kroner å produsere.

Verken Fredrik Skavlan eller Martin Österdahl i SVT vil kommentere hva den nye avtalen innebærer økonomisk, men Österdahl sier at programmet er verdt den summen de må ut med.

- Ellers hadde vi ikke forlenget avtalen på denne måten.

DRØMMEGJEST: Norgesvennen George Clooney. Foto: Scanpix
DRØMMEGJEST: Norgesvennen George Clooney. Foto: Scanpix Vis mer