Ønsker seg vekk

ATEN (Dagbladet): Kvelden før Nils Arne Eggens siste Rosenborg-kamp snakker Bent Skammelsrud (32) i vendinger som gjør at han kan forsvinne han også.

«Kommer det et tilbud, så drar jeg på nyåret», sier Bent Skammelsrud

Av MORTEN PEDERSEN

- Sjøl om jeg ble lei alt proffmaset i fjor så har jeg ikke gitt opp. Etter Real-kampen har mange ringt. Jeg drar hvis det kommer et tilbud jeg liker, sier han til Dagbladet.

Hertha Berlin, Panathinaikos, Duisburg og Standard Liege har i løpet av det siste året vært potensielle Skammelsrud-arbeidsgivere. De han likte best _ de to første _ ble opptatt av Kjetil Rekdal og Myggen. Men etter praktkampen mot Real Madrid på Lerkendal for 13 dager siden begynte telefonsirkuset igjen.

Får Bent Skammelsrud det som han vil blir han solgt i løpet av den neste måneden.

Når som helst

- Jeg kan gå når som helst for en billig penge, sier Bent. - Det har Rosenborg lovet meg. Men når det er sagt _ jeg går ikke for enhver pris.

- Skal jeg flytte fra Rosenborg så må det være til en klubb som kjenner spillestilen min, og føler de har en rolle å tilby.

Proffmaset etter forrige Mesterliga-suksess gikk nærmest på nervene til Bent Skammelsrud. Det var så mange kokker, og så mye søl, at han knapt trodde det var mulig.

- Derfor vil jeg ikke nevne klubber før jeg eventuelt hører noe konkret. Gjør jeg det fører jeg jo bare den eventuelle bløffen videre.

Ingen agent

Bent Skammelsrud har ingen fast agent som jobber med saken. Det standpunktet tok han tidlig, og det ønsker han ikke å forandre på.

- Men jeg ser at det kan være negativt. Noen ganger tenker jeg at en mann som bare jobbet for meg kanskje kunne fått til noe mer. Men på den annen side _ hvis en klubb virkelig ønsker meg så blir jeg kjøpt. Det er ikke vanskeligere enn det.

- Økonomi og familielivet vil avgjøre Bent Skammelsruds valg. Den dagen han går må begge deler stemme. Men han tror ikke han vil bli noe lykkeligere som proff. Og ikke ser han de store sportslige utfordringene heller.
- Det er ikke så veldig mange klubber man kan gå til fra Rosenborg uten at det blir en sportslig nedtur. Jeg ville f.eks. blitt gal av å spille i Liverpool, hvor det meste går på tvers eller bakover. Eller i Wimbledon hvor alt går over hodet på deg.
- Men _ det finnes jo andre klubber i England, sier Bent Skammelsrud.