Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ønsker sterke meninger velkommen

Dagbladet med nytt debattregime på nett.

DAGBLADETS NYE MODERATORER: Oda Rygh, Filip Roshauw og Are Sandvik skal styre Dagbladets nye debattfelt på nett.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADE
DAGBLADETS NYE MODERATORER: Oda Rygh, Filip Roshauw og Are Sandvik skal styre Dagbladets nye debattfelt på nett. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADE Vis mer

(Dagbladet): Det skal bli lettere å mene og diskutere på Dagbladets hjemmesider. 

Dagbladet innfører førstkommende mandag et helt nytt og unikt debattregime på nett:

Færre saker vil åpnes for debatt, men de sakene vil ha en egen debattleder. Moderatoren vil følge og styre debatten, og samtidig ha ansvaret for å slette innlegg som bryter debattreglene. Slettingen vil bli begrunnet. For dem som vil diskutere nyhetsbildet vil det knapt finnes en bedre arena. 

Fortsatt full anonymitet - Dette vil heve kvaliteten på diskusjonene i sakene våre, og det vil inkludere våre lesere i høyere grad enn før. Debattfeltene vil ikke være satt ut i skogen, men være en viktig del av avisa vår hvor vi skal være tilstede sammen med leserne, sier Oda Rygh, ansvarlig for sosiale meninger i Dagbladet.

Rygh er en av tre journalister som skal moderere kommentarfeltene i avisa. Selv om færre saker skal åpnes for debatt, lover hun at det fortsatt skal være de mest betente sakene som prioriteres. 

- Og det skal selvsagt være mulig å fortsatt forbli helt anonym, sier Rygh.

Fortsatt høy temperatur - Det er bra med høy temperatur i debattsaker, det er noe vi ønsker oss. Men vi skal samtidig ikke ha et kommentarfelt som skremmer bort folk. Før måtte vi stenge visse saker for debatt, nå skal vi ha en egen debattleder som kan styre debattene om det trengs. Med debattledere som følger hvert enkelt kommentarfelt tett, tror vi det vil være mulig å holde flere av de mer «vanskelige» debattene åpne. Testene vi har gjort har vært positive, sier hun.

Siden det nye debattregimet er ressurskrevende, vil det ikke være mulig å diskutere nyhetsbildet på Dagbladet til alle døgnets tider. Debattfeltene vil være åpne og bemannet fra 10 - 20, mandag til fredag.

10 000 debattanter bruker Dagbladets kommentarfelt som sin faste debattarena. Kulturredaktør Geir Ramnefjell sier han er begeistret for det nye systemet, og at det har vært høyt prioritert internt å få en enda bedre debattarena på plass.

Fortsatt prinsipielt viktig - Vi gjør ikke dette fordi vi tjener penger på det, men fordi det er prinsipielt viktig for oss med god debatt og meningsbrytning rundt sakene vi lager, sier Ramnefjell.

Debatt har alltid vært stått høyt i kurs i Dagbladet, og slik skal det fortsette å være i all framtid, lover Ramnefjell. 

- Vi tror at dette vil gjøre det enda mer interessant å delta i samfunnsdebatten på Dagbladet, sier han. 

Dagbladets nye kommentarfelt åpnes mandag 1. desember klokka 10.00.

  ---  Vi svarer på spørsmål i kommentarfeltet frem til 16.30  ---

VIKTIG: Kulturredaktør Geir Ramnefjell er begeistret for Dagbladets nye debattregime. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIKTIG: Kulturredaktør Geir Ramnefjell er begeistret for Dagbladets nye debattregime. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media