Festivalsommeren:

Ønsker vaksinepass for festivalsommeren

Norske festivalarrangører ønsker at både artister og publikum vaksineres før de kan delta på festivaler. Over hele Europa forsøker man nå å gjennomføre festivalsommeren.

AMSTERDAM: 1300 ivrige konsertentusiaster samlet seg for første gang siden coronavirusets utbrudd. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: KameraOne Vis mer
Publisert

Det jobbes på spreng for å planlegge utfallet av årets festivalsommer. I februar nedsatte kulturminister Abid Raja en «sommergruppe» som skal komme med innspill på hvordan utendørsarrangementer sommeren 2021 kan gjennomføres. Gruppa består av arrangører og fagpersoner.

Mandag ble innspillene levert.

- En kombinasjon av vaksinering, hurtigtesting, helsepass og andre etablerte smitteverntiltak vil bidra til at store arrangementer kan gjennomføres uten større smitterisiko enn i samfunnet for øvrig fram til pandemien er bekjempet. En gradvis gjenåpning av fellesopplevelser som festivaler, arrangementer innenfor kultur og idrett vil gi en rekke positive samfunnsmessige ringvirkninger, skriver gruppa i sitt innspillsdokument.

Kulturminister Abid Raja er strålende fornøyd med sommergruppas arbeid.

- De har gjort en utrolig bra jobb med et omfattende oppdrag. Jeg vil nå bringe dette videre til helsemyndighetene. Akkurat nå er vi i en ny usikker situasjon, og det kan komme ny nasjonale tiltak. En konkret beskjed vil dessverre ikke komme nå med det første, sier Raja til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer