Ønskereprise

Robert Stoltenberg, mannen bak NRKs største humorsuksess i nyere tid, kan nå nytes sammenhengende i nesten seks timer.

Gjensynet med hans mange figurer er gledelig. Og muligheten til å se det hele fra starten, hvis du som jeg ikke kom ordentlig inn i serien før det var gått noen episoder, gjør dette til vel investerte penger. På slutten fulgte over en fjerdedel av befolkningen Narvestad, Linda, Ali, Trude, Piirka og alle de andre i Tertitten Borettslag.

Fra mandag vil salget av både VHS- og DVD-versjonen nok også gå så det suser. Men likevel er DVD-utgivelsen på et vis en skuffelse. Mange er etter hvert blitt ganske godt vant når det gjelder ekstramateriale. Regissør- og skuespillerkommentarer, intervjuer, bak-kamera-dokumentarer, tabber, biografier - slike ekstra godbiter som gjør en DVD til noe mer enn en videotape - er etter hvert snarere regel enn unntak. Men slikt har NRK/Buena Vista dessverre ikke tatt seg bryet med å lage. Det du får er 15 minutter utelatte scener på hver disk. Flere av dem er morsomme, men ingen av dem savnes egentlig i det ferdige resultatet.

Serien om «Borettslaget» kommer til å bli stående som en soleklar sekser, men mangelen på tilleggsmateriale hindrer DVD-utgivelsen fra å få helt samme karakter.