Ønsket å flytte til Norge

- Lasse var overveldet av responsen han fikk i Norge. Han følte seg velkommen og godt tatt vare på. Det var derfor han ønsket å flytte hit, sier Elina Krantz, daglig leder i Stand Up Norge.

Døde på vei hjem til kona

Hun forteller at Lasse Lindroth satset på å ta med seg kona Emma og bosette seg i Oslo-området allerede til høsten. Krantz fungerte som manageren til Lindroth i Norge, og var også en personlig venn.

- Lasse følte at svenskene ikke var opptatt av det han egentlig drev med. I Norge fikk han den nødvendige forståelsen, sier Krantz.

- Han var fantastisk åpen og hyggelig, sier Krantz. Hun har besøkt Lindroth flere ganger hjemme i Sverige, og var blant annet invitert i bryllupet hans i juli.

- Dette er tragisk og et stort tap for Stand Up-miljøet, sier hun.

Lindroth hadde premiere på sitt show «Lei av å være blond» på Scene West Victoria onsdag i forrige uke, og fikk strålende kritikker. Krantz så Lasse Lindroth for første gang i Stockholm for to år siden. Det er et møte hun ikke glemmer:

- Han strålte på scenen. Han stilte de andre helt i skyggen.

- Han var enormt profesjonell. I flere måneder før Norges-premieren leste han norske aviser og studerte norske TV-kanaler for å finne ut hva nordmenn var opptatt av.

- Det som karakteriserte Lindroth er at han brukte humoren som et våpen. Han åpnet publikums øyne mot urettferdighet.