Ønsket av alle

TRONDHEIM (Dagbladet): Etter konfliktene med Ola B. Johannessen har de ansatte ved Trøndelag Teater fått den sjefen de ønsket seg. I går ble Catrine Telle ansatt som teatersjef for fire år.

- Jeg fikk en forespørsel om å søke på jobben fra skuespillere og teknisk personale, bekrefter Catrine Telle overfor Dagbladet. Følelsen av å være ønsket, var en av grunnene til at hun søkte utfordringen i Trondheim.

Fra før har hun et positivt forhold til Trøndelag Teater.

- Det er klart at det er morsomt å tenke seg selv i en jobb hvor man får utvidet makt og myndighet, altså mulighet til å realisere flere ideer enn det jeg får som sceneinstruktør, sier Telle.

Det var et enstemmig styre som i går ansatte henne for fire år, fra høsten 2000.

Høflige og vennlige

Avtroppende Ola B. Johannessen, som har ett år igjen i sjefsstolen, opplevde mistillit fra de faste skuespillerne. Han havnet også i konflikt med styret - noe som førte til at han trakk seg ett år før han skulle slutte. Catrine Telle frykter ikke at hun får slike problemer.

- Din forgjenger satset på musikaler med innleide krefter - kan vi vente det samme fra deg?

- Nei, altså... Dumt spørsmål! Jeg vil ikke si at jeg ikke skal lage musikkteater, for det syns jeg er livsbejaende og morsomt. Jeg vil heller ikke si at jeg ikke vil bruke innleide krefter. Og jeg synes Ola har gjort en enestående jobb med å få så mange trøndere i teatret. På den andre siden kan du si at jeg liker andre stykker, så det blir andre ting som blir spilt. Og selvfølgelig bestreber jeg meg på å bruke ensemblet mest mulig, sier Catrine Telle.

Samarbeid

Ifølge teatrets styreleder, Marvin Wiseth, pekte Catrine Telle seg ut blant de åtte på søkerlista:

- Hun har stor evne til nytenkning, er sterk kunstnerisk og opptatt av samarbeid, sier Marvin Wiseth.

ENDELIG ANSATT: Nasjonalteaterets faste instruktør, Catrine Telle, har lenge vært favoritt til sjefsjobben på Trøndelag Teater. I går ble hun ansatt av et enstemmig styre.