Ønsket ikke Tanum som styreleder

Einar Førde ønsket ikke at Anne Carine Tanum skulle etterfølge styreleder Torger Reve i NRK. Han mener kulturminister Ellen Horn burde ha kastet hele styret.

Det skriver Dagens Næringsliv i dag. Avisa avslører også at kulturministeren måtte jobbe hardt for å få statsminister Jens Stoltenberg med på å ansette Carine Tanum som NRKs stureleder.

- Det er velkjent at NRK står overfor store utfordringer av teknologisk art. Og det var de to som gikk ut av styret som hadde den sterkeste forandkringen i dette, sier Einar Førde til Dagens Næringsliv. Han sikter til Torger Reve og styremedlem Christian Thommessen, som selv valgte å gå av.

Førde bekrefter overfor avisa at han ønsket et helt nytt styre, og begrunner det med at de som skal stå for arbeidet med å finne hans etterfølger som kringkastingssjef burde starte med blanke ark.

- Min erfaring er dessuten at den eneste måten å bedømme et styre på er å se på hva det får til i praksis. Jeg har bommet veldig mye i mine forhåndsvurderinger tidligere, sier han.

Ifølge avisa skal tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen, som nå er fylkesmann i Hedmark, og tidligere helseminister Dagfinn Høybråten, som nå er trygdedirektør, ha vært Tanums mest aktuelle utfordrere.