Ønsket som cowboy i barnekrim

Kristopher Schau og Kåre Conradi er tiltenkt rollene som henholdsvis skurk og helt i NRKs nye spenningsserie for barn. Manusarbeidet starter denne uka og opptakene begynner i august.

Serien tar utgangspunkt i «Barnetimeboka» fra 2001, der krimforfatter Jo Nesbø skrev første kapittel, og «Barnetimen»s lyttere sto for resten. Handlingen utspiller seg på Oslos beste østkant, Grünerløkka. Urbefolkningen på Løkka, rep-resentert ved «Dakotastammen», med tilhold på Bar Boca, kjemper for å bevare bydelens sjel og særpreg. På motsatt side står utbyggerne, representert ved cowboyene, anført av Kristopher Schau. Disse holder til i kles- og platesjappa Los Lobos, som ligger vegg i vegg med heltenes vannhull, Bar Boca.

Spesialskrevet

Regissør Ingrid Marie Hafstad har helt fra planleggingsstadiet hatt Kåre Conradi og Kristopher Schau i tankene i de ledende rollene. Conradi har allerede skrevet kontrakt, mens Schau foreløpig ikke er forespurt.

- Det er nytt for meg, men det høres artig ut, ler Schau, når Dagbladet konfronterer ham med nyheten.

- Spenstige nyheter å få en mandag morgen. Jeg får finne fram avtaleboka og se om det lar seg gjøre. Så kan jeg stille litt forberedt hvis de skulle ringe og spørre meg, sier Schau, som blir litt smigret over at skurkerollen som cowboy på Los Lobos er utklekket med tanke på nettopp ham.

Manusarbeid

- Prosjektet er bare på synopsisstadiet, men vi begynner manusarbeidet denne uka, sier regissør Hafstad. Manus skal være klart til 1. mai og opptakene skal starte 28. august, med location på Grünerløkka.

- Da finner vi heltene på Bar Boca og skurkene på Los Lobos, vegg i vegg. Grunntanken her har blant annet vært å vise litt av det Oslo som fortsatt har sjel, og hvilken plass disse bydelene skal ha i framtida. Det er en reell konflikt mellom utbyggerne, som vil rive og bygge nytt for å tjene store penger, og urbefolkningen, som kjemper for retten til å få fortsette å bo i bydelen sin. Det vil de ikke ha råd til dersom utbyggerne, cowboyene, får viljen sin, sier Ingrid Marie Hafstad.

50-årsjubileum

Det må gjøres ganske store endringer i det opprinnelige manus til «Barnetimeboka» fra i fjor, «Ugh».

- Ungenes fantasi var overveldende, og skulle vi ha gjenskapt alt de så for seg, ville det blitt sinnssykt dyrt. Utfordringen ligger i å bevare spenningen selv etter at manus er bearbeidet, sier Hafstad.

Serien er tenkt sendt i beste barne-TV-tid, lørdager 18.30.

Kristopher Schau er tiltenkt rollen som representant for utbyggerne, en cowboy med tilhold i en trendy klesbutik, Los Lobos, på Grünerløkka.