Oompa loompa-løgn ble mareritt

Kortvokste Ezzy (57) fikk barn til å smile i to tiår.

(Dagbladet.no): Det startet uskyldig da agenten ba den vesle skuespilleren pynte på CV-en sin. 1,2 meter høye Ezzy var 23 år og roller var sjeldne. Slik startet løgnen med at han var en av de originale oompa loompaene i 1971-versjonen av «Charlie og sjokoladefabrikken». Denne uka krøp han til korset og innrømmet den årelange løgnen.

- Jeg mente aldri å skade noen personer eller lokalsamfunnet mitt. Det begynte som en liten hvit løgn, men vokste til å bli et mareritt som hjemsøkte meg, sier 57-åringen til Reno Gazette-Journal.

Smilende barn

Som en tidligere filmfigur i den populære Roald Dahl-fortellinga, ble han sett på på en annen måte.

- Det er så spesielt når et barn ser på en kortvokst og ikke er redd eller syns de ser på en frik. Når du sier at du har spilt den rollen, ser de på deg og smiler. De ser på deg som et menneske, forklarer Ezzy.

Avslørt av originalen

I forbindelse med nyinnspillinga av «Charlie og sjokoladefabrikken», ble han brakt fram i rampelyset igjen. To lokalaviser intervjuet ham om oompa loompa-fortida i 2003. 16. juli i år var begynnelsen på slutten da han så og kommenterte Tim Burton-versjonen for Reno Gazette-Journal. En av de ti originale oompa loompaene fikk nyss i svindelen, og skrev epost til avisa.

- Vi var seks engelske menn, en engelsk kvinne, en tyrker, en malteser og en tysker. Jeg antar at Ezzy er en hyggelig fyr, men vi må være lojale og sannferdige overfor fansen, skrev Rusty Goffe.

MODERNE OOMPA LOOMPAER: Slik ser de ut i 2005-versjonen der Johnny Depp er sjokoladefabrikksjef Willy Wonka. Foto: SCANPIX/REUTERS
MODERNE OOMPA LOOMPAER: Slik ser de ut i 2005-versjonen der Johnny Depp er sjokoladefabrikksjef Willy Wonka. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

• 16. september har filmen norgespremiere.

<B>BRAKTE NY BERØMMELSE: Regissør Tim Burton på settet. Nyinnspillinga gjorde at lokalavisene i Reno, Nevada fattet ny interesse for Ezzy Dames påståtte oompa-fortid.