Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Oops, vi regnet visst feil

Ga studenter skylden for piratkopiering.

(Dagbladet.no): Den amerikanske filmindustriens interesseorganisasjon, Motion Picture Association of America (MPAA), har lenge hevdet at amerikanske college-studenters ulovlige nedlasting av piratkopiert film er den viktigste forklaringen på inntektssvikten i filmindustrien.

Studenter med lav moral og tilgang til høyhastighets internett på skolen står for 44 prosent av inntekstfallet i Hollywood, hevdet MPAA i en studie som ble publisert i 2005.

Men nå har pipa fått en annen lyd. I et oppsiktsvekkende tilbaketog innrømmer organisasjonen nå at «menneskelig svikt» førte til at tallene i undersøkelsen var gale.

MPAA mener nå at amerikanske college-studenter i virkeligheten står for 15 prosent av inntektssvikten i bransjen, melder Associated Press.

Hvordan man har regnet seg fram til det nye tallet, er uklart. I en uttalelse sier MPAA at man tar feilen fra 2005 svært alvorlig, men at man foreløpig ikke kjenner til andre feil i studien som konkluderte med at piratkopiering koster den internasjonale filmindustrien mer enn 30 milliarder kroner årlig.

POPULÆR BLANT PIRATER: «I Am Legend» med Will Smith er blant de mest nedlastede filmene akkurat nå. Men det er ikke amerikanske collegstudenters feil, innrømmer nå den amerikanske filmbransjen.
POPULÆR BLANT PIRATER: «I Am Legend» med Will Smith er blant de mest nedlastede filmene akkurat nå. Men det er ikke amerikanske collegstudenters feil, innrømmer nå den amerikanske filmbransjen. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media