Opera- gåte for Gunnhild

Gunnhild Sundli (20) går fra Gåte til opera - og satser på ei framtid som skuespiller.

TRONDHEIM (Dagbladet): Hun har fått rollen som Lucie i neste års oppsetning av operaen «Olav Engelbrektsson» på Steinvikholm slott i Stjørdal. Andre hovedroller i dramaet, som handler om maktspillet rundt landets politiske og religiøse trone, innehas av sangere fra Den Norske Opera. Benedicte Adrian er blant dem som tidligere har gjort lykke i rollen som Lucie.

-  Jeg er ikke akkurat operasanger, men det skal bli veldig artig å prøve seg. Da vi bestemte oss for å slutte med Gåte, ønsket jeg å prøve noe helt annet. Det får jeg virkelig gjort nå, sier Gunnhild Sundli til Dagbladet.

Hun fikk rollen etter å ha vært på operaen i Oslo til prøvesynging hos regissør Ronald Rørvik.

-  Det har jeg aldri gjort før, så det var kjempeskummelt!

Folkrockbandet Gåte ble oppløst for et par måneder siden, etter sju suksessrike år. Nå gjenstår bare tre avskjedskonserter i slutten av desember; to i Trondheim og en i Oslo. Bandet begynner øvinga i dag.

Vinglete

-  Det blir bra, men litt trist også, sier Gunnhild om å forberede avskjeden.

-  Men jeg har ikke noen gang angret avgjørelsen om å slutte med Gåte. Det er sjelden til meg å være, jeg er ellers så vinglete. Det er trist å slutte, men det føles veldig riktig.

MIDDELALDER: Gunnhild Sundli (20) blir tidenes yngste Lucie i midnattsoperaen «Olav Engelbrektsson» av Edvard Hoem og Henning Sommerro, som har premiere 10. august. Her er hun i Erkebispegården i Trondheim. Foto: Tom E. Østhuus
MIDDELALDER: Gunnhild Sundli (20) blir tidenes yngste Lucie i midnattsoperaen «Olav Engelbrektsson» av Edvard Hoem og Henning Sommerro, som har premiere 10. august. Her er hun i Erkebispegården i Trondheim. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

De siste ukene har likevel ikke vært bare enkle: Jenta som har hatt jobb helt fra hun var lita, sto plutselig uten noe å gjøre.

-  Dette er min 20-årskrise. Plutselig står jeg rådvill og må stake ut en ny kurs. Jeg har vært veldig rastløs, men nå begynner ting å falle på plass. Noen dører har åpnet seg.

To av dem er nå kjent: I tillegg til operarollen skal Gunnhild Sundli ha hovedrollen som Anna i «Korsvikaspelet» på Lade i Trondheim kommende vår.

-  Jeg elsker å stå på scenen, og har et enormt uttrykksbehov. Derfor har jeg lyst til å jobbe som skuespiller. Teater er så spontant og ærlig. Det er noe som skjer der og da. Jeg har iallfall funnet ut såpass mye om framtida, at jeg vil holde på med noe kreativt, noe med scene og publikum.

Sceneerfaring

Gunnhild synes ikke det er lange spranget fra Gåte til teaterscenen .

-  Begge dele handler om å gå inn i roller og gi sine personlige tolkninger. Jeg har egentlig en enorm sceneerfaring til å være 20 år, sier Gunnhild Sundli.