Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

New York Metropolitan Opera kansellert på grunn av aske

Opera i New York ble stoppet da asken fra et menneske ble drysset ned i orkestergraven

Politiet startet etterforskning umiddelbart.

ASKESPREDNING: I går ble The Met i New York stengt etter at en mann spredde det som skal være aske fra sin døde mentor ned i orkestergraven. Foto: AP / NTB Scanpix
ASKESPREDNING: I går ble The Met i New York stengt etter at en mann spredde det som skal være aske fra sin døde mentor ned i orkestergraven. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i går kveld at en publikummer på Metropolitan Opera, «The Met, i New York drysset et pulveraktig stoff ned i orkestergraven i pausen på forestillingen «Guillaume Tell».

Resten av forestillingen ble kansellert, politiet satte umiddelbart i gang etterforskning, og orkestergraven ble et åsted, melder New York Times.

Død mentor

New York City-politiet forteller at vitner skal ha overhørt en mann som fortalte at han kom for å spre asken av sin døde mentor.

Mannen er identifisert, og politiet er på jakt etter ham, ifølge BBC.

Etter terroraksjonen 11. september, er kulturinstitusjonene i New York på vakt etter mulige trusler, og evakuerte operaen umiddelbart mens politiet gjorde sine undersøkelser.

Ingen kriminelle hensikter

John Miller i New York City-politiet har ansvar for etterretning og kontraterrorisme, og sier til BBC at det å kaste aske kan krenke byens lover. Men på nåværende tidspunkt tror han ikke at det ligger kriminelle hensikter bak askedryssingen.

Også lørdagens forestilling «L’Italiana in Algeri» ble kansellert, og det meldes om at «The Met» vil åpne igjen på mandag.

Ingen ble skadet etter gårsdagens hendelse.

Det er ikke første gang «The Met» er utsatt for bisarre episoder. The Guardian kan fortelle om en hendelse fra 1988, der en mann stupte ned fra balkongen og døde under oppsetningen av «Macbeth».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!