- Opera ikke viktig for Bjørvika

Den nye operaen bør ligge på Vestbanen. Andre tyngre kulturinstitusjoner kan legges til Bjørvika. Det mener sju ledere av norske kulturinstitusjoner som i dag presenterte sitt syn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ikke viktig for utviklingen av Bjørvika-området å plassere operaen der. Det mener Ellen Horn, Nationaltheatret, Tone Skedsmo, Nasjonalgalleriet, Per Boym, Museet for Samtidskunst, Erik Rudeng, Norsk Folkemuseum, Bjørn Simensen, Den norske opera, Vidar Sandem, Det norske Teatret, Trond Okkelmo, Oslo Filharmoniske orkester. De syv ønsker å få et nytt operabygg på Vestbanen.

To uker igjen

Om en uke skal familie-, kultur- og administrasjonskomiteen på Stortinget avgi innstilling om hvor det nye operabygget skal ligge. Stortinget skal behandle saken 16. juni. Mye kan tyde på at plasseringen av operaen først vil bli avklart under selve avstemningen på Stortinget.

De sju synes det er på tide at norsk kulturliv får en avklaring i operasaken og viser til at operaen trenger nye lokaliteter. Operaen selv ønsker seg til Vestbanen.

- Uklarhet i operasaken har bidratt til å sette andre statlige kulturoppgaver i hovedstaden på venteliste, mener de sju.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer