Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Operaelskere i kø for å sikre seg billetter

Forventningsfulle og i upåklagelig humør stilte de første operaelskerne seg i kø flere timer før den nye Operaen i Bjørvika mandag formiddag åpnet dørene for billettsalg.

Elizabeth Helleland fra Oslo var den første på plass foran hovedinngangen. Den fremste plassen i køen foran billettluka sikret hun seg ved å møte opp litt før klokken 8, to timer før billettsalget til sesongen 2008/2009 startet.

- Det går rykter om at firmaer og sponsorer allerede har kjøpt opp en masse billetter. Jeg tok ingen sjanser, men måtte bare komme meg først i køen, sier hun.

Da NTB kom like før billettsalget startet, var operasjef Bjørn Simensen allerede i full gang med å servere sine framtidige publikummere utendørs. Operasjefen bød hele køen på varme kanelboller og kaffe, og smilte oppløftet da hans første kunde fortalte NTB at hun er i operaen så ofte hun har råd.

Elleve forestillinger
- Denne gang skal jeg ha billetter til elleve forestillinger, og alle billettene er til meg selv, forteller Helleland.

Hun sier hun særlig gleder seg til forestillingen Don Carlos, Giuseppe Verdis mesterverk, som hun har sett før og nå vil se i oktober, denne gang med en rolleliste på øverste europeiske klasse.

- Så gleder jeg meg veldig til å høre Berlin-filharmonikerne. Dette orkesteret har jeg hørt mange ganger, helt siden jeg var ung student i Berlin, forteller Helleland.

Verken hun eller andre som sto i kø mandag formiddag, fikk kjøpe billetter til Operaens gallaforestilling 12. april. Denne kvelden vil spesielt inviterte gjester fra det offisielle Norge med kongeparet, Stortingets presidentskap, statsminister og kulturminister i spissen, okkupere svært mange av de nesten 1.400 sitteplassene i Store sal.

200 heldige

200 alminnelige dødelige blant oss vil likevel få billett til gallaforestillingen etter loddtrekning. Operaen har fått henvendelse fra 5.000 operainteresserte som gjerne vil ha to billetter hver til gallaforestillingen.

- De har mailet eller sendt postkort til Operaen og meldt sin interesse, forteller kommunikasjonssjef Liv-Beate Skavdahl ved Operaen til NTB.

- Noen har bedt om å bli begunstiget fordi de har bursdag 12. april, andre skriver til oss at de fortjener en billett eller to fordi kjæresten har gjort det slutt, forteller informasjonssjef Sverre Gunnar Haga.

Med påpasselig blikk sørget han for at alt gikk riktig for seg da Nasjonalballettens danser Eugenie Skilnand, Operaens sopran Itziar Martinez og NRK-medarbeider og Grand-Prix-general Per Sundnes besørget trekningen mandag formiddag. Gerd Østhus fra Oslo var den første som ble trukket ut.

Fortsatt hemmelig
Operaens kommunikasjonssjef Liv-Beate Skavdahl vil ennå ikke røpe detaljer om gallaforestillingen - verken om programmet eller hvilke utenlandske navn som står på gjestelista.

Det blir pressekonferanse om gallaåpningen i midten av mars, men det ryktes at kongelige fra nabolandene vil være blant de inviterte, og at stjerner fra store utenlandske scener kan bli å se.

19. april åpner den ordinære sesongen i den nye Operaen med Den Norske Operas Orkester dirigert av Wagner-kjenneren Lorin Maazel. På programmet står «The Ring without Words» - et sammendrag på halvannen time av orkesterhøydepunkter fra Wagners «Ringen». (NTB)

LANG KØ: Et femtitalls håpefulle operafantaster sto i kø i to timer for å sikre seg billetter, da billettsalget til den nye operaen i Bjørvika startet mandag morgen.
BAKVERK: Operasjef Bjørn Simensen delte ut boller til de som ventet i køen, da billettsalget til den nye operaen i Bjørvika startet mandag morgen.
DEN ALLER FØRSTE: En lykkelig Elizabeth Helleland fikk den første billetten, da billettsalget til den nye operaen i Bjørvika startet mandag morgen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media